Willy Sommers en Christoff staan samen in de Brielpoort.
Volledig scherm
Willy Sommers en Christoff staan samen in de Brielpoort. © rv

Willy Sommers en Christoff houden zangwedstrijd voor goede doel in de Brielpoort

DeinzeLaat de zon in je hart of Sweet Caroline? Welke Vlaamse zanger kan het beste zingen: Willy Sommers of Christoff? Dat wordt betwist tijdens een dubbelconcert op vrijdag 13 mei in zaal de Brielpoort in Deinze, een organisatie van Rotary Club Deinze.

 1. Lieven (45) is doodziek maar finisht 30 kilometer voor Kom op tegen Kanker: “Nu ga ik voor een marathon”
  PREMIUM

  Lieven (45) is doodziek maar finisht 30 kilometer voor Kom op tegen Kanker: “Nu ga ik voor een marathon”

  Eén van de strafste deelnemers van de 100 km voor Kom op tegen Kanker in Deinze is ongetwijfeld Lieven Cnudde (45). In 2020 kreeg hij de diagnose van uitgezaaide darmkanker, maar zondagmiddag lukte het hem om 30 kilometer te lopen in zijn thuisstad. Dochter Gaëlle en zoon Guillaume liepen er elk 10 in een ander team. “Sport is mijn redding geweest, anders was ik er niet meer”, zegt Lieven.
  Deinze
 2. MIJN STAD. Kunstenaar Koen De Groote (44) over zijn Hansbeke: “Op mijn fiets kom ik tot rust, zolang ik maar onderweg ben”
  PREMIUM

  MIJN STAD. Kunstenaar Koen De Groote (44) over zijn Hansbeke: “Op mijn fiets kom ik tot rust, zolang ik maar onderweg ben”

  Hij bezette jarenlang het station van Hansbeke, in de hoop het te kunnen redden van de sloop. Het station staat er niet meer, maar kunstenaar Koen Degroote (44) is er wel nog. Onlangs vereeuwigde hij de - nu allen verdwenen - kunstenaars uit het dorp op foto en binnenkort mag hij de nieuwe spoorwegtunnel voor fietsers en voetgangers opfleuren met een kunstwerk. Een ideale gelegenheid om deze sympathieke spraakwaterval ons even te laten gidsen door Hansbeke, want Koen een Deinzenaar noemen, daar is het nog te vroeg voor.
  Deinze