Schepenen Johan Cornelis en Bart Van Thuyne aan de N409 ter hoogte van Zeveren.
Volledig scherm
Schepenen Johan Cornelis en Bart Van Thuyne aan de N409 ter hoogte van Zeveren. © Anthony Statius

Werken op N409 tussen Deinze en Vinkt gaan eindelijk van start: moordstrookjes maken plaats voor afgescheiden fietspaden

Deinze/Zeveren/VinktMeer dan 15 jaar na de eerste plannen gaan de riolerings- en wegenwerken op de N409 tussen Deinze en deelgemeente Vinkt van start. Deze week worden 40 bomen langs de gewestweg gerooid zodat de nutsmaatschappijen aan de slag kunnen. De moordstrookjes worden vervangen door afgescheiden fietspaden over een afstand van 3 kilometer.

 1. MIJN STAD. Gentse ‘taxi-legende’ Fouad: “Ik heb de Brugse Poort uit mijn jeugd voor een stuk teruggevonden in De Pinte”
  PREMIUM
  Gent/De Pinte

  MIJN STAD. Gentse ‘taxi-legende’ Fouad: “Ik heb de Brugse Poort uit mijn jeugd voor een stuk teruggevon­den in De Pinte”

  Taxi-legende Fouad Oulad Khlie (44) zocht en vond het buurtgevoel van de Brugse Poort van weleer terug tussen de villa’s in De Pinte. “Weet je wat ik hier de max vind? De mensen praten nog tegen elkaar op straat.” Hij spreekt vrijuit over de liefde voor zijn ouders, zijn buren en het Gentse nachtleven. “Om 11 uur ‘s ochtends moest ik een bomvolle club in hartje Gent leegkuisen. Als ik dat vandaag de dag zeg tegen jonge klanten geloven ze me niet.”
 2. Prijs gevelstenen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?
  Livios

  Prijs gevelste­nen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?

  De prijzen van bouwmaterialen stijgen al een hele tijd sterk door. Eerst vanwege de grote vraag en het beperkte aanbod tijdens de coronacrisis, daarna mede door de oorlog in Oekraïne. Bouwsite Livios vroeg aan Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van de Bouwunie, hoe de prijzen van bouwmaterialen zullen evolueren en of er tips zijn om toch te besparen.