De Leernsesteenweg is bijna terug open voor alle verkeer.
Volledig scherm
De Leernsesteenweg is bijna terug open voor alle verkeer. © Anthony Statius

Werken Leernsesteenweg (N466) bijna afgerond

DeinzeDe wegenwerken op de Leernsesteenweg (N466) in Sint-Martens-Leerne (Deinze) zijn bijna afgerond. Oorspronkelijk zou de gewestweg vanaf volgende week maandag terug open gaan voor het verkeer, maar men zal nog geduld moeten uitoefenen tot vrijdag 21 mei.

 1. Arvid De Muynck (39) is ‘leraar van het jaar 2021’: “Hij heeft ons door de helse coronaperiode gesleurd”
  PREMIUM
  Eeklo/Kaprijke

  Arvid De Muynck (39) is ‘leraar van het jaar 2021’: “Hij heeft ons door de helse coronaperi­o­de gesleurd”

  Arvid De Muynck (39) uit Kaprijke is door het tijdschrift Klasse uitgeroepen tot ‘leraar van het jaar 2021’. ‘Meneer De Muynck’ geeft Nederlands en Engels in de derde graad van het middelbaar in College ten Doorn in Eeklo. Hij was de man die zijn leerlingen door de coronahel gesleurd heeft. “Ook al viel dat afstandsonderwijs me zo zwaar dat ik zelf heel even aan een andere job gedacht heb”, geeft de man toe. Dit is zijn verhaal.
 2. Familie Cocquyt opent nieuwe hoevewinkel: “Toeristen zijn welkom voor een sapje van eigen kweek met zicht op de boomgaard”
  Meigem/Deinze

  Familie Cocquyt opent nieuwe hoevewin­kel: “Toeristen zijn welkom voor een sapje van eigen kweek met zicht op de boomgaard”

  Fruit en sapjes van eigen kweek of groenten, aardappelen maar ook yoghurt, kaas en ijscrème van de lokale boer; dit alles en meer vind je in de nieuwe hoevewinkel van Fruitbedrijf Cocquyt in Meigem. Zaakvoerders Jonas (37) en Sofie (40) zetten er met een terras en een bezoekersruimte nog meer in op het lokaal toerisme. “Kersen zijn er pas vanaf volgende week woensdag, maar het is al de moeite om eens langs te komen”, klinkt het.
 3. Bekende Deinse cateraar geeft Grand Café Driespoort tweede leven
  PREMIUM
  Deinze

  Bekende Deinse cateraar geeft Grand Café Driespoort tweede leven

  Grand Café Driespoort, de horecazaak in het shoppingpark langs de Gaversesteenweg, heropent binnenkort de deuren. Nadat de familie Boterdaele de handdoek in de ring gooide, werden er met Bart Basselier (44) en Niki Claes (39) van het bekende Deinse cateringbedrijf Very Food Catering nieuwe uitbaters gevonden. “In Grand Café kan je terecht voor klassieke Belgische gerechten met een moderne twist”, zegt Bart.