Dit bankje in het Sint-Martinuspark wordt binnenkort omgebouwd tot een rustgevende troostplek.
Volledig scherm
Dit bankje in het Sint-Martinuspark wordt binnenkort omgebouwd tot een rustgevende troostplek. © Joeri Seymortier

We mogen niet knuffelen, maar in Deinze kan je binnenkort naar de ‘troostplek’

Deinze wil binnenkort op drie plaatsen in de stad zogenaamde troostplekken creëren, waar je naartoe kan met je verdriet.

 1. Meetjeslandse bossen elk weekend overvol: “Niet te veel natuurliefhebbers, wel te weinig natuur”
  Meetjesland

  Meetjes­land­se bossen elk weekend overvol: “Niet te veel natuurlief­heb­bers, wel te weinig natuur”

  De bossen in het Meetjesland stromen elk weekend helemaal vol met wandelaars, die in deze coronawinter de natuur in hun eigen buurt herontdekt hebben. En die natuur wordt gesmaakt. Natuurpunt en Partners heeft ondertussen 3.600 leden in het Meetjesland, en dat waren er nog nooit zo veel. “Maar nog te veel bezoekers laten zwerfvuil achter in de bossen, en dat is echt wel een werkpunt”, klinkt het.
 2. Tennisclub kan voorlopig geen extra padelterreinen aanleggen: “Stad verplicht ingang voor fietsers aan spoorweg, maar dat is te gevaarlijk”
  PREMIUM
  Deinze

  Tennisclub kan voorlopig geen extra padelter­rei­nen aanleggen: “Stad verplicht ingang voor fietsers aan spoorweg, maar dat is te gevaarlijk”

  Door een meningsverschil met de stad Deinze kan de Koninklijke Deinze Tennis Club in de Kouterlosstraat voorlopig niet uitbreiden. Om het fors groeiende aantal padelspelers meer plaats te bieden, wil de club twee extra terreinen aanleggen. “Aan ruimte geen gebrek, maar we krijgen alleen toestemming van de stad als we een extra ingang voor fietsers voorzien aan de fietssnelweg langs de spoorweg. Levensgevaarlijk, want onze jonge leden krijgen zo gemakkelijker toegang tot de sporen”, zegt Ief Nollet.
 3. Ignaas (87) is eerste gevaccineerde Deinzenaar: “Niets van gevoeld, ook niet van het virus”
  PREMIUM
  Deinze/Merendree

  Ignaas (87) is eerste gevacci­neer­de Deinzenaar: “Niets van gevoeld, ook niet van het virus”

  De bewoners van woonzorgcentrum Residentie Balade in Merendree hebben dinsdag allemaal hun coronavaccin gekregen. Dit gebeurde tijdens de dagelijkse koffieklets. Ignaas Cocquyt (87) mocht als eerste de mouw van zijn hemd oprollen en hiermee is hij de eerste Deinzenaar die een prikje kreeg. Zijn tafelgenote Anna Vyncke (93) mag zich de eerste gevaccineerde vrouw van de Leiestad noemen.
 1. Nieuwe beelden tonen hoe bestormers Capitool op zoek gaan naar Nancy Pelosi
  Play

  Nieuwe beelden tonen hoe bestormers Capitool op zoek gaan naar Nancy Pelosi

 2. Woelende baby gaat als losgeslagen tol tekeer op slapende mama
  Play

  Woelende baby gaat als losgesla­gen tol tekeer op slapende mama