Waak en Zie
Volledig scherm
Waak en Zie © rv

Waak en Zie zet kampioenen in de kijker

Hondenschool Waak en Zie Deinze kreeg tijdens haar Weekend van de Hond maar liefst 196 honden en hun baasjes over de vloer. De wedstrijd telde mee als selectie voor het WK 2020.

 1. Bjarne (19) lag na aanrijding met fiets maanden in coma: “Eén ding wisten we zeker: we zouden niet toestaan dat hij verder moest leven als een plant”
  PREMIUM
  Zulte/Waregem

  Bjarne (19) lag na aanrijding met fiets maanden in coma: “Eén ding wisten we zeker: we zouden niet toestaan dat hij verder moest leven als een plant”

  Op vrijdagavond 25 januari 2020 slaat het noodlot toe voor Bjarne Lippens (19) uit Zulte. Hij rijdt met zijn fiets naar een verjaardagsfeest maar wordt in de buurt van het Waregemse station aangereden door een automobilist. Bjarne valt op zijn hoofd, raakt zwaargewond en wordt in een coma gebracht die maanden zal duren. Een klein jaar na het ongeval keren we terug naar Bjarne en zijn vader Günter Lippens (47) uit Maldegem. “Hij gaat de laatste weken enorm vooruit”, zegt zijn papa. Lees meer over de strafste Oost-Vlaamse verhalen uit 2020 in dit dossier.
 1. Nevele krijgt geboortebos: “1.000 extra bomen en struiken langs het Schipdonkkanaal”
  Nevele

  Nevele krijgt geboorte­bos: “1.000 extra bomen en struiken langs het Schipdonk­ka­naal”

  In deelgemeente Nevele (Deinze) groeit vanaf nu een geboortebos. Naast de terreinen van de voormalige voetbalclub SK Nevele langs het Schipdonkkanaal werden deze week 1.000 bomen en struiken geplant. “Hiermee is de eerste grote stap van het stedelijk bomenplan, waarbij we deze legislatuur één boom per inwoner willen planten, gezet”, zegt milieuschepen Filip Vervaeke (Open Deinze).
 2. Tijdelijke oplossing voor VVE Hansbeke: verhuis naar voetbalsite Landegem in afwachting van eigen vaste stek
  PREMIUM
  Hansbeke

  Tijdelijke oplossing voor VVE Hansbeke: verhuis naar voetbalsi­te Landegem in afwachting van eigen vaste stek

  Na tientallen jaren is er eindelijk een oplossing in de maak voor VVE Hansbeke. De voetbalclub verhuist tijdelijk naar de voetbalsite in Landegem, een eigendom van de stad die al twee jaar niet gebruikt wordt. “Ondertussen proberen we de site in Hansbeke te regulariseren, zodat de accommodatie eindelijk kan aangepakt worden. Lukt dat niet, dan kunnen we nog altijd zoeken naar een nieuwe locatie in Hansbeke”, zegt schepen van Sport Norbert De Mey (Open Deinze).
 1. Franstalig nieuwsanker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuitzending
  Play

  Franstalig nieuwsan­ker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuit­zen­ding

 2. "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconferentie loopt niet helemaal zoals gehoopt
  Play

  "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconfe­ren­tie loopt niet helemaal zoals gehoopt