Rusthuisdirecteur Koen Dierick, Ethel Van Hoe van de vzw Ter Wilgen, medewerkster Brenda Snoeck met bewoonster Liliana Bral, schepen Conny De Spiegelaere en Jo Baele van de vzw Ter Wilgen.
Volledig scherm
Rusthuisdirecteur Koen Dierick, Ethel Van Hoe van de vzw Ter Wilgen, medewerkster Brenda Snoeck met bewoonster Liliana Bral, schepen Conny De Spiegelaere en Jo Baele van de vzw Ter Wilgen. © Anthony Statius

Vzw Ter Wilgen Fonds schenkt rolstoelfiets aan Karel Picqué

De bewoners van woonzorgcentrum Karel Picqué in Deinze kunnen vanaf nu een ritje maken met een rolstoelfiets. De kosten voor het rijtuig werden verdeeld onder de vzw Ter Wilgen Fonds en de stad Deinze.

 1. Tussen de kreken of op een voormalige landgoed, op deze 10 idyllische plekjes kan je gaan picknicken in het Meetjesland
  PREMIUM
  Meetjesland/Deinze

  Tussen de kreken of op een voormalige landgoed, op deze 10 idyllische plekjes kan je gaan picknicken in het Meetjes­land

  Sandwiches, limonade, koekjes, vers fruit, een rieten mand en een rood-wit geruit laken... Wat hebben die dingen zoal gemeen? Ze vormen de perfecte elementen voor een heerlijke picknick. Zodra de zon schijnt, rep je je met je picknickmand vol lekkers naar één van deze idyllische locaties in het Meetjesland. Wij stelden alvast een lijst samen met enkele plekjes. Van kreken tot landgoeden, van ligweides tot parken en bossen, het wordt gegarandeerd een prachtige dag!
 2. VOOR EN NA. Brandweerkapitein Patrick moest zijn eigen vakantiewoning blussen. Intussen is de ruïne opnieuw een pareltje: “We hadden dan ook een eer hoog te houden”
  PREMIUM
  Kaprijke

  VOOR EN NA. Brandweer­ka­pi­tein Patrick moest zijn eigen vakantiewo­ning blussen. Intussen is de ruïne opnieuw een pareltje: “We hadden dan ook een eer hoog te houden”

  “Toen ik Patrick vroeg waar het aan het branden was, antwoordde hij dat het om een vakantiewoning in de Rysselhofstraat in Kaprijke ging. We wisten meteen hoe laat het was.” Nadat brandweerkapitein Patrick Goossens vergeefs probeerde om ‘het pareltje’ van zijn partner Sandra en hemzelf te redden, rechtte het de koppel moedig de rug. ‘t Rysselhof is heropgebouwd als luxueuze vakantiewoning, waar nu zelfs nog meer gasten kunnen van genieten.
 3. Gottem voor derde keer mekka voor kleiduifschutters: “Dankzij ons zijn er meer mensen die kunnen proeven dan deze mooie sport”
  PREMIUM
  Gottem/Deinze

  Gottem voor derde keer mekka voor kleiduif­schut­ters: “Dankzij ons zijn er meer mensen die kunnen proeven dan deze mooie sport”

  De Gottemse Schutters laten voor de derde keer de sportwapens knallen. Op zaterdag 10 en zondag 11 september verwacht men opnieuw zo’n 700 schutters op de weide in de Terdonckstraat tussen Gottem en Wontergem, bij Deinze. Ook wie nog nooit een wapen in zijn of haar handen had, is welkom om te proberen om een kleiduif te raken. “Het ziet er gemakkelijker uit dan het in werkelijkheid is”, zegt secretaris Nico Blomme.