Adjudant Kurt Plyson met de leerlingen van 5 Autotechnieken Bavo De Dapper, Ruben Van der Plaetsen, Robin De Pourcq en Maxim Vanhyfte en leerkracht Koen Verbrugghe.
Volledig scherm
PREMIUM
Adjudant Kurt Plyson met de leerlingen van 5 Autotechnieken Bavo De Dapper, Ruben Van der Plaetsen, Robin De Pourcq en Maxim Vanhyfte en leerkracht Koen Verbrugghe. © Anthony Statius

VTI-leerlingen bouwen Star Wars-ruimteschip na en het leger is geïnteresseerd: “Het ideale afscheidscadeau voor F-16-piloot”

DeinzeVTI Deinze kreeg dinsdagochtend het Belgische leger op bezoek voor een wel heel speciale missie. De militairen kwamen er een ruimteschip ophalen voor het afscheidsfeest van een F-16-piloot. Geen echt ruimtetuig natuurlijk, maar wel een zes meter lange replica van een ‘TIE Interceptor’ uit de Star Wars-filmreeks. Netjes gebouwd door mechanicaleerkracht Koen Verbrugghe (53) en zijn leerlingen. “Ook onderdelen van trampolines kwamen eraan te pas.”

  1. INTERVIEW. Komiek Han ‘Solo’ Coucke (46) keert terug naar ‘zijn’ Deinze met toneelvoorstelling Vos: “Het had geen haar gescheeld of ik was treinbestuurder geworden”
    PREMIUM
    Deinze/Merelbeke

    INTERVIEW. Komiek Han ‘Solo’ Coucke (46) keert terug naar ‘zijn’ Deinze met toneelvoor­stel­ling Vos: “Het had geen haar gescheeld of ik was treinbe­stuur­der geworden”

    Niemand die zo West-Vlaams klinkt als... Oost-Vlaming Han Coucke (46). De komiek groeide op in Deinze en bouwde een carrière uit in de stand-upcomedy. Ondanks slechte coronacijfers staat zijn agenda vol: schrijven aan een fictiereeks met Sebastien Dewaele, midden 2022 een voorstelling in het Leietheater én een tournee met Han Solo, zijn bekende typetje. “In het VTI kreeg ik op dag één al klappen. Dus besloot ik op dag twee een grote mond op te zetten. Daar was mijn alter ego eigenlijk al geboren.”