VtbKultuur verandert van naam naar 'Cultuursmakers'
Volledig scherm
VtbKultuur verandert van naam naar 'Cultuursmakers' © Cultuursmakers

VtbKultuur heet voortaan Cultuursmakers

DeinzeDe vereniging vtbKultuur heet voortaan Cultuursmakers. Ook de lokale afdeling in Deinze verandert van naam.  

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 1. “Een Chinese vaas van 39.400 euro... een dure paraplubak”: Peter (64) en zoon Natan (34), veilingmeesters uit ‘Eenmaal Andermaal’, klappen uit de biecht
  PREMIUM

  “Een Chinese vaas van 39.400 euro... een dure paraplubak”: Peter (64) en zoon Natan (34), veiling­mees­ters uit ‘Eenmaal Andermaal’, klappen uit de biecht

  “Sinds we op tv komen, staat onze telefoon roodgloeiend.” Niet alleen Axel Daeseleire en Jacques Vermeire kennen intussen veilinghuis Loeckx in de Gentse binnenstad op hun duimpje. Bij Peter (64) en zoon Natan Loeckx (34) gaan jaarlijks een kleine 2.000 unieke objecten onder de hamer. Een verhelderend gesprek over rijke Chinezen, de voordelen van beleggen in antiek, en hun bijzonderste ontdekkingen. “Een man wou een kleurrijk schilderij naar het containerpark doen. Wist hij veel wie de schilder was...”
  Gent
 2. “Gekapte bomen worden amper heraangeplant”: GroenRood wil strenger kapbeleid in Deinze
  PREMIUM

  “Gekapte bomen worden amper heraange­plant”: GroenRood wil strenger kapbeleid in Deinze

  Wie bomen wilt kappen in Deinze, moet er nieuwe planten. Dat laatste wordt volgens oppositiepartij GroenRood echter zelden gecontroleerd. Bovendien werd het voorstel van de partij om een register met kapvergunningen aan te leggen geweigerd. Een meldpunt waar Deinzenaren geschikte locaties voor nieuwe bomen kunnen aangeven is er wel, maar dat is volgens Kristof Van Den Berghe (GroenRood) niet voldoende.
  Deinze
 3. Regi draait vroeger plaatjes op Sint-Poppoplein

  Regi draait vroeger plaatjes op Sint-Poppoplein

  De JEZ!-boot komt deze namiddag naar het Sint-Poppoplein in Deinze, maar er zijn enkele wijzigingen in het programma. Regi stond gepland om 19.30 uur, maar hij zal al om 18 uur plaatjes komen draaien. Flemming wordt vervangen door Maksim.Stojanac om 20 uur en Michael Amani sluit het feest af om 21 uur. Om 16 uur wordt gestart met lokaal dj-talent. De site is toegankelijk vanaf 15 uur. De hele feestweek is trouwens live te volgen via de kanalen van Qmusic en de app van HLN.
  Deinze