Kasteel Ten Bosse doet de komende maanden dienst als vaccinatiecentrum.
Volledig scherm
PREMIUM
Kasteel Ten Bosse doet de komende maanden dienst als vaccinatiecentrum. © Anthony Statius

Voorlopig geen tweede vaccinatiecentrum: "Capaciteit en snelheid in Ten Bosse worden opgedreven"

Deinze/Zulte/Sint-Martens-Latem/De Pinte/NazarethEr komt voorlopig geen tweede vaccinatiecentrum voor de inwoners van Deinze, Zulte, Sint-Martens-Latem, De Pinte en Nazareth. Het aantal shiften en de snelheid van vaccineren in het bestaande centrum in kasteel Ten Bosse/D’Hulhaege in Deinze wordt wel opgedreven. Er wordt ook nagedacht over onder andere een fast line voor jongeren.

 1. School verliest derde geliefd personeelslid in vijf jaar: “Marina (61) had een groot hart voor de leerlingen”
  PREMIUM
  Anzegem/Ooigem/Zarren

  School verliest derde geliefd personeels­lid in vijf jaar: “Marina (61) had een groot hart voor de leerlingen”

  Campus Sint-Vincentius van secundaire scholengroep Sint-Paulus in Anzegem is in rouw na het plotse overlijden van refterhulp Marina Byloo (61). Een mokerslag voor haar familie, maar ook voor de school, die al voor de derde keer in vijf jaar afscheid moet nemen van een personeelslid. “Het hakt er zwaar in”, zegt directeur Frederik Glorieux. “Ook de leerlingen zijn onder de indruk.”
 2. Bart De Craemer: “Ik geloof in het project dat we bij VV Zomergem uittekenden”
  VOETBAL TWEEDE PROVINCIALE A

  Bart De Craemer: “Ik geloof in het project dat we bij VV Zomergem uitteken­den”

  KVV Zomergem trekt bij de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen naar coleider KSK Maldegem. Een stunt mag, maar de rood-witten zitten met hun gedachten al bij volgend seizoen. Bestuurlijk ziet het plaatje er een stuk anders uit. Filip Bauters neemt de rest van het seizoen de rol van T1 voor zijn rekening. Volgend seizoen neemt Bart De Craemer (48, ex-trainer van onder meer SK Bellem, VVE Hansbeke en Nazareth) de sportieve fakkel over. We voelden hem en bestuurslid Cédric De Bouvre aan de tand.
 3. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.