Stijn Van Hoestenberghe toont een flink uit de kluiten gewassen omegabaars, vanaf nu gekweekt in regenwater afkomstig van de serres van Tomato Masters.
Volledig scherm
Stijn Van Hoestenberghe toont een flink uit de kluiten gewassen omegabaars, vanaf nu gekweekt in regenwater afkomstig van de serres van Tomato Masters. © Anthony Statius

Visboerderij kweekt vegetarische baars met water van de buren

Visboerderij Aqua4C uit Kruishoutem lanceert op maandag 1 oktober een uniek circulair systeem samen met haar buren van tomatenkwekerij Tomato Masters uit Deinze. “Onze omegabaars zwemt rond in gezuiverd regenwater afkomstig van de tomatenserres. Het is de eerste vis ter wereld die gekweekt wordt zonder dat hiervoor water wordt verbruikt”, zegt bioloog en Aqua4C-oprichter Stijn Van Hoestenberghe (39).

0 reacties

  1. Dreventocht door Deurle en Sint-Martens-Latem
    Sint-Martens-Latem/Deinze

    Dreven­tocht door Deurle en Sint-Mar­tens-La­tem

    De Wandelclub De Natuurvrienden Deinze organiseert op zaterdag 2 juli haar 23ste Dreventocht-wandeling in Deurle en Sint-Martens-Latem. De routes leiden de deelnemers langs de typische Leiestreek met veel paden en dreven waarbij men volop kan genieten van de natuur. De start van de wandeling is voorzien aan de Oude Vierschaar in de Xavier De Cocklaan 5 in Deurle. Starten kan tussen 7 en 15 uur en de eindcontrole sluit om 18 uur. Er zijn afstanden van 6, 10, 15 en 20 kilometer mogelijk.