In basisschool Leernest zijn 17 leerlingen in één klas besmet met het coronavirus.
Volledig scherm
PREMIUM
In basisschool Leernest zijn 17 leerlingen in één klas besmet met het coronavirus. © Anthony Statius

Vijf katholieke Deinse basisscholen sluiten door overmacht: uitschieter van 18 besmettingen in één klas

DeinzeHet bestuur van de Katholieke Scholen Regio Deinze heeft beslist om vijf van de tien vestigingen te sluiten. Vanaf donderdag zitten alle 703 leerlingen van de basisscholen Wonterwijs in Wontergem, De Kerselaar in Gottem, De Vrije Basisschool in Zeveren en Vinkt en Leernest in Bachte-Maria-Leerne thuis of in de noodopvang. De reden is overmacht door het grote aantal besmettingen, met als uitschieter basisschool Leernest, waar 18 van de 26 zesdejaars besmet zijn. “De veerkracht bij het personeel is bijna op”, zegt algemeen directeur Sabine De Meyer.

 1. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 2. Nevelse glasbollen blijven voorlopig staan: “Glasophaling aan huis enkel in het oude Deinze”
  Deinze/Nevele

  Nevelse glasbollen blijven voorlopig staan: “Glasopha­ling aan huis enkel in het oude Deinze”

  De glasbollen in Nevele verdwijnen dan toch niet uit het straatbeeld. In februari beloofde het stadsbestuur nog dat ook inde Nevelse deelgemeenten het glas thuis zou worden opgehaald, net zoals dat in Deinze het geval is, maar deze gelijkschakeling komt er niet. “Vanaf 2022 wil ik een gelijkschakeling tussen Deinze en Nevele: ofwel overal glasbollen, ofwel overal ophaling aan huis", zegt milieuschepen Filip Vervaeke (Open Deinze).
 1. Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?
  Play

  Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?

 2. Matthew (19) maakt wereldwijd indruk met waanzinnige kaartskills
  Play

  Matthew (19) maakt wereldwijd indruk met waanzinni­ge kaarts­kills