De verkeersactie vond plaats tijdens het heropeningsweekend van de terrassen.
Volledig scherm
De verkeersactie vond plaats tijdens het heropeningsweekend van de terrassen. © iStock

Vijf bestuurders moeten rijbewijs inleveren na positieve ademtest tijdens heropening terrassen

Deinze/Zulte/LievegemHet rijbewijs van vijf bestuurders werd het voorbije weekend ingetrokken nadat ze een positieve adem- en speekseltest hadden afgelegd tijdens een verkeersactie van politie Deinze-Zulte-Lievegem. 

 1. Familie Cocquyt opent nieuwe hoevewinkel: “Toeristen zijn welkom voor een sapje van eigen kweek met zicht op de boomgaard”
  Meigem/Deinze

  Familie Cocquyt opent nieuwe hoevewin­kel: “Toeristen zijn welkom voor een sapje van eigen kweek met zicht op de boomgaard”

  Fruit en sapjes van eigen kweek of groenten, aardappelen maar ook yoghurt, kaas en ijscrème van de lokale boer; dit alles en meer vind je in de nieuwe hoevewinkel van Fruitbedrijf Cocquyt in Meigem. Zaakvoerders Jonas (37) en Sofie (40) zetten er met een terras en een bezoekersruimte nog meer in op het lokaal toerisme. “Kersen zijn er pas vanaf volgende week woensdag, maar het is al de moeite om eens langs te komen”, klinkt het.
 2. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!