Cultuurschepen Rutger De Reu en conservator Wim Lammertijn.
Volledig scherm
Cultuurschepen Rutger De Reu en conservator Wim Lammertijn. © rv

Veertig jaar mudel gevierd met taart

DeinzeHet Museum van Deinze en de Leiestreek, sinds enkele jaren gekend als het mudel, bestaat veertig jaar. Zondag kregen alle bezoekers een stukje taart en een collectieboek mee naar huis.

 1. Denijs Van De Weghe stapt uit raad van bestuur KMSK Deinze: “Ik ben geen jaknikker”
  PREMIUM
  Deinze

  Denijs Van De Weghe stapt uit raad van bestuur KMSK Deinze: “Ik ben geen jaknikker”

  Denijs Van De Weghe verlaat de raad van bestuur van voetbalclub KMSK Deinze. Denijs verkocht de club vorig jaar aan ACA Football Partners en was al niet meer betrokken bij de dagelijkse leiding. Hij blijft wel betrokken bij de club, als erevoorzitter. “Ik ben geen jaknikker, dus ik zag de meerwaarde niet om te blijven. Ik werk wel verder aan de plannen voor een nieuw stadion”, zegt Denijs.
 2. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 3. Kinderopvang Het Knuffelnest richt zich op anderstaligen: “Terwijl mama en papa Nederlands leren, is er opvang voor de kinderen”
  PREMIUM
  Deinze

  Kinderop­vang Het Knuffel­nest richt zich op anderstali­gen: “Terwijl mama en papa Nederlands leren, is er opvang voor de kinderen”

  Ouders die Nederlands leren in Deinze, kunnen hun kinderen toevertrouwen aan kinderopvang Het Knuffelnest. Deze opvang bevindt zich in de lokalen van speelpleinwerking Doekeewa in Brielpunt, waar ook de taallessen plaatsvinden. “Een strategische locatie, maar deze opvang is er in principe voor iedereen”, zegt schepen van Kinderopvang Trees Van Hove (CD&V).