Jean Ryckebosch tussen zijn LEGO-sets.
Volledig scherm
PREMIUM
Jean Ryckebosch tussen zijn LEGO-sets. © Anthony Statius

Veel tijd in de zomervakantie? Huur eens... een grote LEGO-set: “Pak goedkoper én het neemt minder plaats in”

Astene/DeinzeVeel LEGO-fanaten dromen ervan om de Millennium Falcon van Star Wars of het Harry Potter-kasteel te bouwen, maar deze gigantische sets zijn peperduur en eenmaal gebouwd, nemen ze nogal veel plaats in. Jean Ryckebosch (43) uit Astene (Deinze) heeft de ideale oplossing. Met Brickmonster verhuurt hij de sets voor een prikje. “Het grootste plezier beleef je toch aan het bouwen zelf", zegt Jean.

 1. Van shoppen met muziek tot prijzen scoren uit een grijpmachine: zeven speciale acties tijdens Weekend van de Klant in Deinze en het Meetjesland
  PREMIUM
  Deinze/Meetjesland

  Van shoppen met muziek tot prijzen scoren uit een grijpmachi­ne: zeven speciale acties tijdens Weekend van de Klant in Deinze en het Meetjes­land

  Op zaterdag 1 en zondag 2 oktober is het opnieuw Weekend van de Klant. Heel wat lokale handelaars in verschillende gemeenten in Vlaanderen leggen hun klanten dit weekend extra in de watten. Ook in het Meetjesland en Deinze geniet je als klant van allerlei leuke attenties. Van shoppen met muziek in Eeklo tot prijzen scoren uit de grijpmachine in DeinzeShopping: wij lijstten zeven tips op om niet te missen tijdens het Weekend van de Klant in Deinze en het Meetjesland.
 2. Tijdelijk eenrichtingsverkeer in Gaversesteenweg
  Deinze

  Tijdelijk eenrich­tings­ver­keer in Gaverse­steen­weg

  Op dinsdag 27 september worden herstellingswerken aan het waterdistributienetwerk uitgevoerd door Farys ter hoogte van Gaversesteenweg 46-48. Door deze werken wordt er eenrichtingsverkeer ingevoerd van 7 uur tot 17 uur. Het verkeer kan enkel nog van het centrum van Deinze richting de E17 rijden. Voor het verkeer komende van de E17 is er een wegomlegging via Volhardingslaan – Kortrijkstraat en voor fietsers wordt er een veilige corridor voorzien.
 3. Paardenfestival in De Brielmeersen
  Deinze

  Paardenfes­ti­val in De Brielmeer­sen

  Paardenliefhebbers moeten op zondag 2 oktober in recreatiedomein De Brielmeersen in Deinze zijn. Samen met de stad Deinze, Pakov en Il Mondo organiseert de provincie Oost-Vlaanderen een groot paardenfestival. Van 9 tot 15 uur is er de provinciale prijskamp trekpaarden met als hoogtepunten de Grote Prijs Stad Deinze en de Grote Prijs provincie Oost-Vlaanderen waarbij je ook de oud-kampioenen kan bewonderen. Deze prijskamp wordt afgesloten met de traditionele parade door de fokkers. Voor de kinderen is er van 14 tot 17 uur animatie, waaronder ritjes met paarden en pony’s, paarden verzorgen, huifkarritten en een springkasteel. Wie met de auto komt, parkeert het best op de parking Brielpoort of op de parking van KMSK Deinze. De parking bij de jachthaven is op 2 oktober gereserveerd voor de deelnemers aan de prijskamp.
 4. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.