Marc Willems met de originele foto die hij in zijn collage had verwerkt.
Volledig scherm
PREMIUM
Marc Willems met de originele foto die hij in zijn collage had verwerkt. © Anthony Statius

Vandaal snijdt blote borsten uit kunstwerk van Marc (67): “Bizar dat men dit aanstootgevend vindt”

DeinzeTwee paar blote borsten zorgen voor controverse in de Guido Gezellelaan in Deinze. Kunstenaar Marc Willems (67) verwerkte een foto van twee leden van Femen - de feministische protestgroep die topless demonstreert - in een kunstwerk aan de kunstacademie, maar dat stootte iemand blijkbaar tegen de borst. “De boezems van de Femen-vrouwen werden door een vandaal uitgesneden”, zegt Marc.

 1. ‘Tes wijs in Deinze’: muurschildering aan spoorwegviaduct afgewerkt
  Deinze

  ‘Tes wijs in Deinze’: muurschil­de­ring aan spoorwegvi­a­duct afgewerkt

  Wandelen, fietsen of met de auto passeren onder het spoorwegviaduct aan het station van Deinze is vanaf nu een pak aangenamer. Over de volledige lengte van de 33 meter lange muur prijkt een muurschildering van kunstenares Katrijn Vanaelst, die in opdracht van de stad haar creativiteit de vrije loop liet om enkele speelse taferelen tot een kleurrijk geheel te verweven. We zien spelende kinderen, zwevende fietsen en guitige kippenkoppen die uit een oude stadskaart van de Leiestad springen. ‘Tes wijs in Deinze’, zegt het opschrift. Een duidelijke boodschap aan wie de stad binnenkomt via de stationsbuurt.
 1. Toekomstig Djemba-lokaal afgekeurd want kans op overstromingen: “Werken schuiven minstens een half jaar op”
  Bachte-Maria-Leerne

  Toekomstig Djem­ba-lo­kaal afgekeurd want kans op overstro­min­gen: “Werken schuiven minstens een half jaar op”

  Geen leuk nieuws voor jeugdbeweging Djemba in Bachte-Maria-Leerne (Deinze). Het ontwerp voor het nieuwe lokaal op domein de Gavergans werd afgekeurd door de Vlaamse overheid omdat het in overstromingsgevoelig gebied ligt. “We hebben de normale procedure gevolgd, maar de overstromingskaarten werden recent gewijzigd. Het architectenbureau moet een volledig nieuw ontwerp maken”, zegt jeugdschepen Rutger De Reu (CD&V).
 2. Livia zorgt voor viergeslacht in Deinze
  Astene/Deinze

  Livia zorgt voor vierge­slacht in Deinze

  Met de geboorte van Livia Voet is Deinze een vrouwelijk viergeslacht rijker. Op vrijdag 22 april werden Karel Voet (35) en Britt Vorst (33) de trotse ouders van hun eerste kindje. Karel werkt als Red Bull communication manager bij Jet Import en Britt is actief als bedrijfsjuriste bij Transuniverse Forwarding. Het koppel woont in Astene. Grootmoeder Jeannette Holman (63), eveneens woonachtig in Astene, en overgrootmoeder Jeanne Holman (87) uit het Nederlandse Waddinxveen maken het rijtje compleet.