Het zicht van vuilzakken in het straatbeeld, verdwijnt op de Markt van Deinze.
Volledig scherm
PREMIUM
Het zicht van vuilzakken in het straatbeeld, verdwijnt op de Markt van Deinze. © Joeri Seymortier

Vanaf mei geen huisvuilophaling meer op Markt: huisvuil, PMD, papier, karton en glas moeten in ondergrondse containers

DeinzeDeinze gaat vanaf mei op de Markt en in het dichte centrum ondergrondse containers plaatsen, zodat de wekelijkse huisvuilophaling van afval daar niet meer moet gebeuren. Dat gebeurt vooral om het vuile zicht van de huisvuilniszakken, PMD-zakken en stapels papier en karton uit het straatbeeld te krijgen. Bewoners die de ondergrondse containers gebruiken, zullen wel moeten betalen. “Maar niet meer dan vandaag voor hun vuilniszak”, klinkt het. Wij zochten uit hoe alles werkt.

  1. Frituuruitbaters Fré en Sofie bekampen ongezonde gewoontes in Da’s dikke liefde: “Ik denk dat vele Vlamingen zich in ons zullen herkennen”
    PREMIUM
    Deinze

    Frituuruit­ba­ters Fré en Sofie bekampen ongezonde gewoontes in Da’s dikke liefde: “Ik denk dat vele Vlamingen zich in ons zullen herkennen”

    Frederick Vandenheede (43) en Sofie Verhegge (44) van frituur/eethuis Sofré in Deinze geven zichzelf binnenkort bloot in het realityprogramma ‘Da’s dikke liefde’ op Play4. Het koppel krijgt hulp van seksuologe Lotte Vanwezemael en dokter Servaas Bingé om iets te doen aan hun ongezonde levensstijl. Het tv-programma kreeg al veel kritiek omdat het enkel focust op mensen met overgewicht. “Het draait om meer dan dat cijfer op de weegschaal, ik denk dat vele Vlamingen zich in ons zullen herkennen”, zegt Sofie.