Het zicht van vuilzakken in het straatbeeld, verdwijnt op de Markt van Deinze.
Volledig scherm
PREMIUM
Het zicht van vuilzakken in het straatbeeld, verdwijnt op de Markt van Deinze. © Joeri Seymortier

Vanaf mei geen huisvuilophaling meer op Markt: huisvuil, PMD, papier, karton en glas moeten in ondergrondse containers

DeinzeDeinze gaat vanaf mei op de Markt en in het dichte centrum ondergrondse containers plaatsen, zodat de wekelijkse huisvuilophaling van afval daar niet meer moet gebeuren. Dat gebeurt vooral om het vuile zicht van de huisvuilniszakken, PMD-zakken en stapels papier en karton uit het straatbeeld te krijgen. Bewoners die de ondergrondse containers gebruiken, zullen wel moeten betalen. “Maar niet meer dan vandaag voor hun vuilniszak”, klinkt het. Wij zochten uit hoe alles werkt.

 1. Deinse vrouwen Germaine Declercq en Marie-Thérèse Eeuwaert krijgen eigen straatnaam
  Deinze/Meigem

  Deinse vrouwen Germaine Declercq en Ma­rie-Thérèse Eeuwaert krijgen eigen straatnaam

  Na de oproep van radiostem Sofie Lemaire voor ‘Meer Vrouw Op Straat’ krijgen twee vrouwen uit Deinze binnenkort een eigen straatnaam. Eén van de zijstraten van de Louis Dhontstraat in het stadscentrum wordt genoemd naar Germaine Declercq en een trage weg in deelgemeente Meigem wordt de Marie-Thérèse Eeuwaertwegel gedoopt. De straatnaamgevingen liggen ter goedkeuring voor op de gemeenteraad.
 2. Bouw nieuw voetbalstadion KMSK Deinze loopt vertraging op nadat stad vergunning weer intrekt: “Verkeerde procedure gevolgd en we willen geen risico’s nemen”
  PREMIUM
  Deinze

  Bouw nieuw voetbalsta­di­on KMSK Deinze loopt vertraging op nadat stad vergunning weer intrekt: “Verkeerde procedure gevolgd en we willen geen risico’s nemen”

  Het stadionproject van voetbalclub KMSK Deinze loopt vertraging op. Het stadsbestuur van Deinze heeft de omgevingsvergunning, die op 26 januari 2021 werd goedgekeurd, weer ingetrokken. “Er werd een verkeerde procedure gevolgd en omdat we het risico op een procedureslag willen vermijden, wordt een nieuwe aanvraag ingediend”, zegt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V).
 1. Een donut eten bij het nieuwe filiaal Dunkin' Donuts in Gent? Dat is dan even aanschuiven
  Play

  Een donut eten bij het nieuwe filiaal Dunkin' Donuts in Gent? Dat is dan even aanschui­ven

 2. Man is populair op TikTok door dit bizarre trucje
  Play

  Man is populair op TikTok door dit bizarre trucje