Thibo Windels (18) en Robben De Wispelaere (16) versierden alvast hun tractor.
Volledig scherm
PREMIUM
Thibo Windels (18) en Robben De Wispelaere (16) versierden alvast hun tractor. © Arne Blomme

Van verlichte tractortocht tot laatste keer winterpret aan de Leie: dit zijn onze weekendtips voor Deinze en het Meetjesland

Deinze/MeetjeslandVoor het eerste weekend na Nieuwjaar zijn er heel wat activiteiten in de regio rond Deinze en het Meetjesland. In Deinze kan je nog één keer naar het Sint-Poppoplein voor winterpret aan de Leie en wie van lichtspektakel houdt kan naar de verlichte tractortocht in Evergem of het slotweekend van Jempi’s Kersthuisje in Olsene. Dit zijn onze weekendtips voor 7 en 8 januari.

 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  6

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 2. Vishandel Dedeystere koopt bakkerij Linda zodat klanten weer in de buurt kunnen parkeren: “Of we het centrum verlaten? Deels wel, ja”
  PREMIUM

  Vishandel Dedeystere koopt bakkerij Linda zodat klanten weer in de buurt kunnen parkeren: “Of we het centrum verlaten? Deels wel, ja”

  Vishandel Dedeystere in de Tolpoortstraat, bekend in heel Deinze, heeft bakkerij Linda in de Dorpsstraat in Astene — één van de bekendste in de streek — gekocht. Niet om er zelf brood en dergelijke te verkopen, wel als nieuwe uitvalsbasis voor de vishandel zelf. Of dat dan ook betekent dat Dedeystere de huidige stek in het centrum zal verlaten, wil zaakvoerder Johan echter niet gezegd hebben. “We bekijken onze opties.”
  Deinze
 3. Lieven (45) is doodziek maar finisht 30 kilometer voor Kom op tegen Kanker: “Nu ga ik voor een marathon”
  PREMIUM

  Lieven (45) is doodziek maar finisht 30 kilometer voor Kom op tegen Kanker: “Nu ga ik voor een marathon”

  Eén van de strafste deelnemers van de 100 km voor Kom op tegen Kanker in Deinze is ongetwijfeld Lieven Cnudde (45). In 2020 kreeg hij de diagnose van uitgezaaide darmkanker, maar zondagmiddag lukte het hem om 30 kilometer te lopen in zijn thuisstad. Dochter Gaëlle en zoon Guillaume liepen er elk 10 in een ander team. “Sport is mijn redding geweest, anders was ik er niet meer”, zegt Lieven.
  Deinze