Hand in hand schaatsen deze meisjes een rondje op de piste.
Volledig scherm
PREMIUM
Hand in hand schaatsen deze meisjes een rondje op de piste. © Michel Moens

Van schaatsplezier tot internationale ruilbeurs: dit zijn onze vijf weekendtips voor het Meetjesland en Deinze

Meetjesland/DeinzeNog geen plannen voor dit weekend en zin om daar verandering in te brengen? Met onze weekendtips kan jouw weekend alvast niet meer stuk. Van winterpret op de schaatspiste in Maldegem tot een internationale voetbal- en wielerruilbeurs: dit zijn onze 5 tips voor het weekend van 4 en 5 februari in het Meetjesland en Deinze.

 1. School zonder peuters organiseert peuterfestival: “Er zijn te weinig activiteiten voor de allerkleinsten”
  PREMIUM

  School zonder peuters organi­seert peuterfes­ti­val: “Er zijn te weinig activitei­ten voor de allerklein­sten”

  Peuters en kleuters moeten op zondag 19 maart in vrije basisschool Het Leerbos in Deinze zijn. De school voor snel lerende leerlingen organiseert voor het eerst een peuterfestival en daar hebben ze een goede reden voor. “Onze school telt nog maar 9 kleuters en voorlopig geen peuters, dus nodigen we iedereen uit om kennis te maken tijdens een ochtend vol leuke activiteiten”, zegt pedagogisch directrice Els Gudders.
  Deinze
 2. HUIZENJACHT. Olsene, de kleinste deelgemeente van Zulte: “Voor een nieuwbouwwoning van 800 vierkante meter moet je richting een half miljoen kijken”
  PREMIUM

  HUIZEN­JACHT. Olsene, de kleinste deelgemeen­te van Zulte: “Voor een nieuwbouw­wo­ning van 800 vierkante meter moet je richting een half miljoen kijken”

  Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen, en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek op de lokale immomarkt. Deze week: Olsene, dat samen met Zulte en Machelen-aan-de-Leie de gemeente Zulte vormt. “Olsene bevindt zich niet ver van de steden Deinze en Waregem en dankzij de aanwezigheid van het op- en afrittencomplex van de E17 is er een vlotte verbinding met Kortrijk en Gent. Het is dan een trekpleister voor jonge gezinnen die Gent en Deinze ontvluchten”, klinkt het.
  Zulte