De duurzame helden van Deinze.
Volledig scherm
De duurzame helden van Deinze. © rv

Van een fietsende postbode tot bloementelers: Deinze zet haar ‘duurzame helden’ in de kijker

DeinzeIn het kader van de Week van de Duurzame Gemeente zet Deinze vijf ‘duurzame helden’ in de kijker. Deze personen of organisaties dragen elk op hun eigen manier hun steentje bij tot het in de praktijk omzetten van de ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

 1. Van den vos Reynaerde bezoekt kippenstad Deinze tijdens Canteclaerjaar: Han Coucke, Jits Van Belle en lokale cast brengen dierenepos in Leietheater
  Deinze

  Van den vos Reynaerde bezoekt kippenstad Deinze tijdens Canteclaer­jaar: Han Coucke, Jits Van Belle en lokale cast brengen dierenepos in Leiethea­ter

  Na het succesvolle Het gezin van Paemel brengt productiehuis De Kwelm volgend jaar opnieuw een klassieker naar het Leietheater in Deinze. Acteur en komiek Han Coucke trekt zijn vossenvel aan en actrice Jits Van Belle kruipt in een leeuwenhuid voor VOS, een bewerking van het satirische dierenepos Van den vos Reynaerde. “Dit schelmenverhaal heeft een mooie link met de Canteclaerstoet, die volgend jaar opnieuw door de straten van Deinze trekt”, zegt Peter Lafosse van De Kwelm.
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.