Peter Lechat bij de ingezamelde spullen in het depot van Troostwijk.
Volledig scherm
Peter Lechat bij de ingezamelde spullen in het depot van Troostwijk. © Anthony Statius

Van een droogkast tot branddeuren: Troostwijk veilt ingezamelde goederen voor slachtoffers overstromingen

DeinzeOok de veilingwebsite Troostwijk springt op de kar om de slachtoffers van de overstromingen in Wallonië te steunen. Deinzenaar Benjamin Van Cauwenberghe zamelde heel wat goederen in en de overblijvende spullen, gaande van een droogkast tot kledij, worden nu geveild. “Alle opbrengst gaat naar de getroffen gezinnen", zegt manager Peter Lechat.

 1. Koningin Mathilde leest verhaaltje voor aan jong en oud in rusthuis: “Wat vervelend met dat mondmasker, maar ik heb alles begrepen”
  PREMIUM
  Vinkt/Deinze

  Koningin Mathilde leest verhaaltje voor aan jong en oud in rusthuis: “Wat vervelend met dat mondmasker, maar ik heb alles begrepen”

  Hoog bezoek vandaag in het dorpje Vinkt. Koningin Mathilde kwam naar het woonzorgcentrum Sint-Franciscus, waar ze in het kader van de Voorleesweek kwam voorlezen aan enkele bewoners en aan zes leerlingen van de naburige basisschool. “Door het mondmasker was het wat moeilijk om de koningin goed te begrijpen, maar ze deed haar best om luid te spreken”, zegt de tienjarige Alice De Decker.
 2. Indoorsport mag, zucht van opluchting bij clubs: “Ervoor zorgen dat het lichaam niet in sluimerstand gaat”
  Basketbal

  Indoor­sport mag, zucht van opluchting bij clubs: “Ervoor zorgen dat het lichaam niet in sluimers­tand gaat”

  Het advies van de experten van de GEMS om indoorsporten voor enkele weken te verbieden, werd zowel door de Federale als de Vlaamse regering niet gevolgd. Benieuwd naar de positieve gevolgen van deze beslissing, gingen wij eens praten met Kris Van Erum, Covid-coördinator bij tweedeklasser LDP Donza en Adriaan Schets, physical coach van eersteklasser Okapi Aalst.