Marleen Vanlerberghe en Bart Van Thuyne aan de kerk van Grammene, die eventueel zou verkocht worden.
Volledig scherm
Marleen Vanlerberghe en Bart Van Thuyne aan de kerk van Grammene, die eventueel zou verkocht worden. © Anthony Statius

Van dorpshuis tot exporuimte of horecazaak: stad onderzoekt herbestemming voor kerken van Grammene, Poesele en Zeveren

Een horecazaak in de Sint-Jan-Baptistkerk in Grammene, een dorpshuis in de Sint-Amanduskerk van Zeveren en een tentoonstellingsruimte in de Sint-Laurentiuskerk van Poesele. Het zijn maar enkele denkpistes die het stadsbestuur van Deinze formuleert in zijn kerkenbeleidsplan. “Er komen nog lege kerken in aanmerking voor herbestemming, maar voor deze drie is er al een concreet idee”, zeggen schepenen van Patrimonium Bart Van Thuyne en Kerkfabrieken Marleen Vanlerberghe (CD&V).

0 reacties

 1. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.
 2. Van kerstbomen tot tweedehands versiering: in deze winkels in het Meetjesland en Deinze vind je de leukste kerstdecoratie
  PREMIUM
  Deinze/Meetjesland

  Van kerstbomen tot tweede­hands versiering: in deze winkels in het Meetjes­land en Deinze vind je de leukste kerstdeco­ra­tie

  Staat de kerstboom al te pronken in je woonkamer? Of ben je nog aan het twijfelen met welke kleur ballen je hem dit jaar wil versieren? De feestdagen zijn in ieder geval in aantocht en dat wil zeggen dat het weer tijd is om je kerstversiering van onder het stof te halen. Heb je nog niet alles in huis of ben je op zoek naar iets nieuws? Wij helpen je graag op weg en gingen op zoek naar zes winkels in het Meetjesland en Deinze waar je alles vindt om je huis helemaal ‘kerstproof’ te maken.