De cast van aan het Leietheater.
Volledig scherm
De cast van aan het Leietheater. © Anthony Statius

Van den vos Reynaerde bezoekt kippenstad Deinze tijdens Canteclaerjaar: Han Coucke, Jits Van Belle en lokale cast brengen dierenepos in Leietheater

DeinzeNa het succesvolle Het gezin van Paemel brengt productiehuis De Kwelm volgend jaar opnieuw een klassieker naar het Leietheater in Deinze. Acteur en komiek Han Coucke trekt zijn vossenvel aan en actrice Jits Van Belle kruipt in een leeuwenhuid voor VOS, een bewerking van het satirische dierenepos Van den vos Reynaerde. “Dit schelmenverhaal heeft een mooie link met de Canteclaerstoet, die volgend jaar opnieuw door de straten van Deinze trekt”, zegt Peter Lafosse van De Kwelm.

 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. Vandaal snijdt blote borsten uit kunstwerk van Marc (67): “Bizar dat men dit aanstootgevend vindt”
  PREMIUM
  Deinze

  Vandaal snijdt blote borsten uit kunstwerk van Marc (67): “Bizar dat men dit aanstootge­vend vindt”

  Twee paar blote borsten zorgen voor controverse in de Guido Gezellelaan in Deinze. Kunstenaar Marc Willems (67) verwerkte een foto van twee leden van Femen - de feministische protestgroep die topless demonstreert - in een kunstwerk aan de kunstacademie, maar dat stootte iemand blijkbaar tegen de borst. “De boezems van de Femen-vrouwen werden door een vandaal uitgesneden”, zegt Marc.