De organisatoren van de balloonmeeting zijn klaar voor de tweede editie in Deinze.
Volledig scherm
PREMIUM
De organisatoren van de balloonmeeting zijn klaar voor de tweede editie in Deinze. © Anthony Statius

Tweede luchtballonnenfeest met Mega Mindy en K3: “35 ballonvaarders stijgen op in Deinze”

DeinzeDe Balloonmeeting vindt voor de tweede keer plaats in Deinze. Op zaterdag 13 en zondag 14 augustus stijgen zo’n 35 ballonvaarders op in het centrum en de toeschouwers krijgen er een volksfeest met optredens van K3 en Mega Mindy bovenop. Dit is wat je moet weten.

 1. Eerste toenadering tussen burgemeester Jan Vermeulen en Patrick Piens: “Er is een conflict tussen publieke en private belangen”
  PREMIUM
  Deinze

  Eerste toenade­ring tussen burgemees­ter Jan Vermeulen en Patrick Piens: “Er is een conflict tussen publieke en private belangen”

  Burgemeester Jan Vermeulen (CD&V) en Patrick Piens, de man die met Deinze Koopcenter procedeert tegen verschillende projecten in Deinze, hebben voor het eerst aan tafel gezeten. Dit liet burgemeester Jan Vermeulen donderdagavond weten aan de gemeenteraad. Raadslid Bart Vermaercke (N-VA) vroeg om een bemiddelaar aan te stellen, maar dit voorstel werd door de meerderheidspartijen verworpen.
 2. Zulte pakt energiecrisis aan: straatverlichting uit op weeknachten, verwarming omlaag, en extra steun voor wie het financieel moeilijk heeft
  PREMIUM
  Zulte

  Zulte pakt energiecri­sis aan: straatver­lich­ting uit op weeknach­ten, verwarming omlaag, en extra steun voor wie het financieel moeilijk heeft

  De gemeente Zulte neemt maatregelen om de energiecrisis te lijf te gaan. De openbare verlichting zal op weeknachten gedoofd worden. De thermostaat in de gemeentegebouwen gaat ook omlaag. Er komt een informatiecampagne met besparingstips voor de inwoners en mensen in financiële moeilijkheden kunnen terecht bij het Sociaal Huis voor steun.