Nancy kan haar merrie Fabe doen liggen. Dat is moeilijker dan het lijkt.
Volledig scherm
Nancy kan haar merrie Fabe doen liggen. Dat is moeilijker dan het lijkt. © Anthony Statius

"Twee jaar nodig gehad om paard te leren liggen"

WONTERGEMNancy Haerinck (31) mag op zondag 25 februari met haar paard Fabe een muzikale circusact uitvoeren op Flanders Horse Expo in Gent. "De moeilijkste truc? Fabe doen liggen. Dat heeft mij maar liefst twee jaar gekost. Met zweep en touwen kan je een paard dat op een week aanleren, maar aan zo'n dieronvriendelijke praktijken doe ik niet mee", zegt Nancy.

 1. Lily zorgt voor viergeslacht in Deinze en Oeselgem
  Deinze/Oeselgem

  Lily zorgt voor vierge­slacht in Deinze en Oeselgem

  Met de geboorte van Lily Claeys zijn Deinze en buurdorp Oeselgem een viergeslacht rijker. Lily werd geboren op 30 juni 2022 als eerste dochter van Jeanot Claeys (29) en Kimberly Van de Steene (29) uit Oeselgem. Grootmoeder Sabine De Volder (58) en overgrootmoeder Suzanne Lambert (91) wonen allebei in Deinze. “Lily is ons eerste kindje, eerste kleinkind voor mijn mama Sabine en eerste achterkleinkind voor mijn meme Suzanne”, zegt Kimberly. “Ze werd geboren in het Sint-Vincentiusziekenhuis in Deinze. Daar werden we goed verzorgd door iedereen van de materniteit. We zijn hen enorm dankbaar.”
 2. Stad Deinze opgelicht met vervalste factuur in bouwdossier cc Leietheater

  Oplichters maken stad Deinze 376.274 euro armer in bouwdos­sier

  De stad Deinze is het slachtoffer geworden van oplichting door derden. Voor de bouw van het toekomstig cultureel centrum Leietheater werd een valse factuur van 376.274,45 euro betaald aan een criminele organisatie. De feiten dateren van het voorjaar en het parket is met een gerechtelijk onderzoek bezig. “We hebben er alle vertrouwen in dat we ons geld gaan terugzien. De bouw van het Leietheater komt door het dossier niet in het gedrang”, zegt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V).