Broes Tavernier en Ivana Pellegrims demonstreren de dunschiller en de speciale snijplank in de keuken van 't Vijfde Seizoen.
Volledig scherm
Broes Tavernier en Ivana Pellegrims demonstreren de dunschiller en de speciale snijplank in de keuken van 't Vijfde Seizoen. © Anthony Statius

Topkeuken met slechts één arm

AALTER/DEINZEDe dienst Neurologie van het UZ Gent en de CM-Thuiszorgwinkel lanceren een kookboek voor eenhandigen. Geen aardappelen met appelmoes, maar wel verfijnde gerechten van chef-kok Broes Tavernier van 't Vijfde Seizoen in Aalter. "Je twee handen kunnen gebruiken in de keuken is een luxe waarbij we niet stilstaan."

 1. Ruim helft culinaire restaurants in Meetjesland opent niet op 8 mei: “Het is hier Tenerife niet, hé!”
  PREMIUM
  Meetjesland

  Ruim helft culinaire restau­rants in Meetjes­land opent niet op 8 mei: “Het is hier Tenerife niet, hé!”

  Wie vanaf 8 mei in het Meetjesland culinair wil gaan tafelen, zal goed moeten zoeken naar een restaurant dat het terras effectief open doet. Wij deden een steekproef bij tien culinaire adresjes in de regio. Vijf chef-koks zeggen resoluut dicht te blijven. Drie bekende restaurants gaan de weergoden wel uitdagen, en twee uitbaters twijfelen nog. Ontdek hier waar je op 8 mei in Aalter, Lievegem, Eeklo, Maldegem en Assenede wel of niet kan tafelen.
 1. Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen
  Play

  Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen

 2. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee