De Tolpoortstraat in Deinze.
Volledig scherm
De Tolpoortstraat in Deinze. © Stad Deinze

Tolpoortstraat tijdelijk afgesloten voor doorgaand verkeer

 1. Joël (64) hangt na 36 jaar de tankpistolen aan de haak: “Aan een druk kruispunt zie je elke dag wel iets gebeuren”
  PREMIUM
  Deinze

  Joël (64) hangt na 36 jaar de tankpisto­len aan de haak: “Aan een druk kruispunt zie je elke dag wel iets gebeuren”

  Meer dan 36 jaar was hij het gezicht van het Total-tankstation Astene, maar Joël Vandenbogaerde (64) heeft zijn laatste liters benzine en diesel gepompt langs de drukke gewestweg tussen Deinze en Gent. Het dorp verliest hiermee ook een beetje een cafébaas en een luisterend oor. Het tankstation wordt overgenomen en uitgebreid. “Of er minder getankt wordt sinds de hoge energieprijzen? Nee, maar er wordt wel meer over gezaagd”, lacht Joël.
 1. Stad Deinze opgelicht met vervalste factuur in bouwdossier cc Leietheater

  Oplichters maken stad Deinze 376.274 euro armer in bouwdos­sier

  De stad Deinze is het slachtoffer geworden van oplichting door derden. Voor de bouw van het toekomstig cultureel centrum Leietheater werd een valse factuur van 376.274,45 euro betaald aan een criminele organisatie. De feiten dateren van het voorjaar en het parket is met een gerechtelijk onderzoek bezig. “We hebben er alle vertrouwen in dat we ons geld gaan terugzien. De bouw van het Leietheater komt door het dossier niet in het gedrang”, zegt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V).
 2. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?