Het toekomstige lokaal van Djemba.
Volledig scherm
Het toekomstige lokaal van Djemba. © rv

Toekomstig Djemba-lokaal afgekeurd want kans op overstromingen: “Werken schuiven minstens een half jaar op”

Bachte-Maria-LeerneGeen leuk nieuws voor jeugdbeweging Djemba in Bachte-Maria-Leerne (Deinze). Het ontwerp voor het nieuwe lokaal op domein de Gavergans werd afgekeurd door de Vlaamse overheid omdat het in overstromingsgevoelig gebied ligt. “We hebben de normale procedure gevolgd, maar de overstromingskaarten werden recent gewijzigd. Het architectenbureau moet een volledig nieuw ontwerp maken”, zegt jeugdschepen Rutger De Reu (CD&V). 

  1. De origineelste fietshelmen vind je op de hoofden van leerlingen ‘t Wilgennest: “Zo zetten we verkeersveiligheid ludiek in de verf”
    Landegem

    De origineel­ste fietshel­men vind je op de hoofden van leerlingen ‘t Wilgennest: “Zo zetten we verkeers­vei­lig­heid ludiek in de verf”

    Om nog beter op te vallen in het verkeer versierden de leerlingen van de gemeenteschool ‘t Wilgennest in Landegem hun fietshelm. Met eenhoorns, vogelnestjes, aliens en Pokémons op hun hoofd fietsten meer dan 90 leerlingen maandag naar school. “Met de Pimp Je Helm-actie hebben we onze kinderen in actie gezet om hun fietshelm een creatieve look te geven”, zegt directeur Philippe Soens. “De verkeersregelgeving verplicht niet om op een gewone fiets een helm te dragen. Toch vonden wij het een ludieke insteek om verkeersveiligheid nog eens onder de aandacht te brengen.”