Bjorn Pevenage, Tommy Vandenborre en Chris Sauquillo aan de toog van brasserie Cavea.
Volledig scherm
PREMIUM
Bjorn Pevenage, Tommy Vandenborre en Chris Sauquillo aan de toog van brasserie Cavea. © Anthony Statius

Theaterbar Leietheater heeft meteen drie nieuwe uitbaters: Bjorn, Tommy en Chris openen brasserie Cavea

DeinzeDe horecazaak van Leietheater, het cultuurcentrum van Deinze, heeft opnieuw een uitbater. Of zeg maar drie uitbaters, want brasserie Cavea — zoals de zaak zal heten — is het geesteskind van de West-Vlaamse ondernemers Bjorn Pevenage (39), Tommy Vandenborre (43) en Chris Sauquillo (42). De deuren openen op donderdag 15 december en de pop-up blijft tot juni volgend jaar.

 1. Kinderopvang Het Knuffelnest richt zich op anderstaligen: “Terwijl mama en papa Nederlands leren, is er opvang voor de kinderen”
  PREMIUM
  Deinze

  Kinderop­vang Het Knuffel­nest richt zich op anderstali­gen: “Terwijl mama en papa Nederlands leren, is er opvang voor de kinderen”

  Ouders die Nederlands leren in Deinze, kunnen hun kinderen toevertrouwen aan kinderopvang Het Knuffelnest. Deze opvang bevindt zich in de lokalen van speelpleinwerking Doekeewa in Brielpunt, waar ook de taallessen plaatsvinden. “Een strategische locatie, maar deze opvang is er in principe voor iedereen”, zegt schepen van Kinderopvang Trees Van Hove (CD&V).
 2. INTERVIEW. Tom (48) heeft acht autogarages onder zijn hoede: “Ik heb nog steeds de eerste editie van Autogids uit 1979 in mijn nachtkastje liggen”
  PREMIUM
  Sint-Martens-Latem/Gent/Deinze

  INTERVIEW. Tom (48) heeft acht autogara­ges onder zijn hoede: “Ik heb nog steeds de eerste editie van Autogids uit 1979 in mijn nachtkast­je liggen”

  Gepassioneerd door auto’s. Dat is het minste wat je kan zeggen van Tom De Bruyckere (48). De ondernemer uit Sint-Martens-Latem breidde zijn ACG-groep — bekend van Volvo, Maserati en Polestar — uit met Jaguar en Land Rover van Garage Vernaeve uit Merelbeke. Maar wie is de man die als kind al garagist wou worden en nu acht garages met in totaal 126 medewerkers leidt? Zijn favoriete auto doet alvast watertanden.
 3. RESTOTIP. De Cluysenaer: “Een aangepaste whisky bij elk gerecht”
  PREMIUM
  Evergem

  RESTOTIP. De Cluysenaer: “Een aangepaste whisky bij elk gerecht”

  De geboren en getogen Kluizenaren Johan Van Hoecke en Christiaan Van Hijfte zijn de bedenkers van het bier Cluysenaer en brouwen dat nu reeds 20 jaar. Het biertje is een knipoog naar hun woonkern, maar ook naar restaurant De Cluysenaer dat sinds 2000 bestaat en het amberkleurige biertje graag aanbiedt op hun kaart. Wij gingen proeven en maakten van de gelegenheid gebruik om ook de andere delicatessen uit te proberen in het Evergemse whiskyrestaurant.