We gingen onder meer in gesprek met directeur Sam Heyerick van het VTI Deinze (rechts op de foto).
Volledig scherm
PREMIUM
We gingen onder meer in gesprek met directeur Sam Heyerick van het VTI Deinze (rechts op de foto). © Anthony Statius

Terug naar school in het Meetjesland na corona: “We zetten nu CO2-meters in om de waarden in de lokalen op te volgen”

DeinzeWoensdag trekken tienduizenden kleuters, lagereschoolkinderen, scholieren en honderden leerkrachten weer naar school. Zonder mondmaskerplicht tijdens het lesgeven en met een hoge vaccinatiegraad bij de leerkrachten hoopt men op een schooljaar als vanouds. Wij praatten met enkele directeurs uit het Meetjesland over lesgeven in het ‘nieuwe normaal’.

 1. Jonas (34) werd tijdens match bewusteloos geslagen, dader riskeert nu jaar cel: “In 29 jaar voetbal nooit zo’n agressie meegemaakt”
  PREMIUM
  Aalter/Deinze

  Jonas (34) werd tijdens match bewuste­loos geslagen, dader riskeert nu jaar cel: “In 29 jaar voetbal nooit zo’n agressie meegemaakt”

  Hij stond in het verleden al terecht voor diefstal en gewelddadige feiten, maar in augustus van vorig jaar maakte amateurspeler T.V. (23) uit Brugge het wel heel bont. Tijdens een oefenmatch tegen The Red-White Boys uit Aalter deelde de twintiger zo'n harde klap uit aan tegenstander Jonas Strobbe (34) dat die laatste het bewustzijn verloor. Hij riskeert nu een celstraf van een jaar. “Zo’n feiten kunnen absoluut niet door de beugel. Niet op het veld, en ook niet ernaast.”
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.