De vzw Ter Wilgen fonds sponsorde in het verleden vzw Veilige Thuis met een duofiets.
Volledig scherm
De vzw Ter Wilgen fonds sponsorde in het verleden vzw Veilige Thuis met een duofiets. © rv

Ter Wilgen Fonds zoekt nieuwe sociale projecten om te sponsoren: “Voor 2023 hebben we opnieuw 20.000 euro voorzien”

DeinzeDe vzw Ter Wilgen Fonds is opnieuw op zoek naar sociale projecten uit Deinze om te steunen. De vzw gaf ondertussen al steun aan zeven projecten en voor 2023 heeft men opnieuw een bedrag van 20.000 euro klaar.

 1. Kinderopvang Het Knuffelnest richt zich op anderstaligen: “Terwijl mama en papa Nederlands leren, is er opvang voor de kinderen”
  PREMIUM
  Deinze

  Kinderop­vang Het Knuffel­nest richt zich op anderstali­gen: “Terwijl mama en papa Nederlands leren, is er opvang voor de kinderen”

  Ouders die Nederlands leren in Deinze, kunnen hun kinderen toevertrouwen aan kinderopvang Het Knuffelnest. Deze opvang bevindt zich in de lokalen van speelpleinwerking Doekeewa in Brielpunt, waar ook de taallessen plaatsvinden. “Een strategische locatie, maar deze opvang is er in principe voor iedereen”, zegt schepen van Kinderopvang Trees Van Hove (CD&V).
 2. RESTOTIP. De Cluysenaer: “Een aangepaste whisky bij elk gerecht”
  PREMIUM
  Evergem

  RESTOTIP. De Cluysenaer: “Een aangepaste whisky bij elk gerecht”

  De geboren en getogen Kluizenaren Johan Van Hoecke en Christiaan Van Hijfte zijn de bedenkers van het bier Cluysenaer en brouwen dat nu reeds 20 jaar. Het biertje is een knipoog naar hun woonkern, maar ook naar restaurant De Cluysenaer dat sinds 2000 bestaat en het amberkleurige biertje graag aanbiedt op hun kaart. Wij gingen proeven en maakten van de gelegenheid gebruik om ook de andere delicatessen uit te proberen in het Evergemse whiskyrestaurant.