Voor een vleugje nostalgie kan je zondag terecht in 't Duvelke.
Volledig scherm
Voor een vleugje nostalgie kan je zondag terecht in 't Duvelke. © Anthony Statius

’t Duvelke heropent tijdens Astene Kermis voor nostalgie met bekende cafébazen

AsteneMet een goed gevuld programma wil het comité Astene Feest de coronaperiode wegspoelen. Naast de artistieke sneukeltoer Hap je Kunst is er nog een publiekstrekker voorzien. Zondagvoormiddag kan je enkele bekende cafébazen spotten in café ‘t Duvelke, dat omgedoopt wordt tot pop-upcafé ‘In de Duivelse Sterre’.

 1. Vandaal snijdt blote borsten uit kunstwerk van Marc (67): “Bizar dat men dit aanstootgevend vindt”
  PREMIUM
  Deinze

  Vandaal snijdt blote borsten uit kunstwerk van Marc (67): “Bizar dat men dit aanstootge­vend vindt”

  Twee paar blote borsten zorgen voor controverse in de Guido Gezellelaan in Deinze. Kunstenaar Marc Willems (67) verwerkte een foto van twee leden van Femen - de feministische protestgroep die topless demonstreert - in een kunstwerk aan de kunstacademie, maar dat stootte iemand blijkbaar tegen de borst. “De boezems van de Femen-vrouwen werden door een vandaal uitgesneden”, zegt Marc.
 2. Mudel redt op de valreep unieke trapautoverzameling: “Stad investeert 125.000 euro in waardevol erfgoed”
  PREMIUM
  Deinze

  Mudel redt op de valreep unieke trapauto­ver­za­me­ling: “Stad investeert 125.000 euro in waardevol erfgoed”

  Het museum van Deinze heeft de collectie unieke trapauto’s, die er al sinds 2016 te zien zijn, grotendeels aangekocht. Dit was nodig, want de eigenaars van het speelgoed deden hun volledige verzameling woensdagavond van de hand via het veilinghuis Carlo Bonte Auctions in Brugge. “Ik ben blij dat we dit Deinse erfgoed konden redden", zegt mudel-conservator Wim Lammertijn. De stad telde er een aanzienlijke som geld voor neer.
 1. Winterpret aan de Leie gaat door: “Grotere ijspiste met ‘Oostenrijkse’ winterbar”
  PREMIUM
  Deinze

  Winterpret aan de Leie gaat door: “Grotere ijspiste met ‘Oosten­rijk­se’ winterbar”

  De coronamaatregelen werden aangescherpt, maar de winterpret in Deinze gaat voorlopig door. Naast de kerstmarkt en het huis van de Kersman kan je vanaf vrijdag 10 december ook opnieuw schaatsen op het Sint-Poppoplein. Voor de zevende editie neemt de stad Look I Like als nieuwe partner onder de arm, die naast de ijsbaan ook de winterbar Chez Babette zal bouwen. “Schaatsen mag zonder mondmasker, maar de après-ski zullen we moeten temperen”, zegt Quinten Goekint van Look I Like.