Robot Robbie met Matteo De Bie van InBev, Tom Dujardin en Christian van DeDuCo, Sam Dewitte van AD Delhaize Deinze en Morag Gordons van InBev.
Volledig scherm
Robot Robbie met Matteo De Bie van InBev, Tom Dujardin en Christian van DeDuCo, Sam Dewitte van AD Delhaize Deinze en Morag Gordons van InBev. © Anthony Statius

Supermarktrobot Robbie leert Oost- en West-Vlaams spreken met hulp van de klanten

Deinze/Lievegem/Lede/Zwevegem/Kortrijk/Waregem/Harelbeke/Roeselare/PoperingeDe robot Robbie die sinds januari de klanten van enkele Delhaizewinkels gidst door de winkelrekken, praat nu ook een woordje dialect. In AD Delhaize in Deinze demonstreerde het Kortrijkse softwarebedrijf DeDuCo vrijdag het nieuwe talent van de robot. “Klanten kunnen bepaalde zinnen in het Oost- of West-Vlaams inspreken en in een latere fase zal de robot zelf in het dialect communiceren”, zegt Christian Beele van DeDuCo.

 1. Leger geeft leerlingen van VTI Deinze een helikopterlift naar school: “Ik wil zelf ook bij de luchtmacht werken”
  PREMIUM

  Leger geeft leerlingen van VTI Deinze een helikopter­lift naar school: “Ik wil zelf ook bij de luchtmacht werken”

  Het is eens iets anders dan met de fiets naar school komen. Donderdagochtend kregen leerlingen Jelle Verplaetse (18) en Emilia Wieczorec (16) een lift in een Agusta-helikopter tot op de speelplaats van VTI Deinze. Een promotiestunt van de Belgische luchtmacht, die jongeren wil warm maken voor een job in de militaire luchtvaartsector. “Deze vlucht geeft alleszins extra motivatie om verder te studeren”, zegt Jelle.
  Deinze
 2. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
  Mijntelco

  Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

  Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.
 1. Rita Van Kerrebroeck (71) stopt na 22 jaar als voorzitter van AC Deinze: “Ik ben fier dat onze club altijd is blijven groeien”
  PREMIUM

  Rita Van Kerre­broeck (71) stopt na 22 jaar als voorzitter van AC Deinze: “Ik ben fier dat onze club altijd is blijven groeien”

  Na 22 jaar geeft Rita Van Kerrebroeck (71) de voorzittersfakkel van Atletiekclub Deinze door. Samen met haar man Etienne was de voormalige marathonloopster het boegbeeld en manusje-van-alles van één van de grootste atletiekclubs van Vlaanderen, die toptalent Thomas Van der Plaetsen heeft grootgebracht. “Ik stop door gezondheidsredenen, maar zodra ik kan kom ik terug van de wedstrijden genieten", zegt Rita.
  Deinze