Ulrike Mees en Sofie Verstraete bij het stationsgebouw van Landegem.
Volledig scherm
Ulrike Mees en Sofie Verstraete bij het stationsgebouw van Landegem. © Anthony Statius

Station van Landegem wordt ontmoetingsplaats voor mensen met én zonder beperking

Het stationsgebouw van Landegem, dat al enkele jaren leegstaat, krijgt tijdelijk een nieuwe bestemming. De lokale vzw Verburght en vier andere voorzieningen uit de buurt openen er in maart volgend jaar een ‘buurtpunt’. “Een win-winsituatie: treinreizigers hebben opnieuw een wachtzaal én onze cliënten hebben meer interactie met de buurt”, zegt directeur van vzw Verburght Sofie Verstraete.

0 reacties

 1. Canteclaerstoet lokt 30.000 toeschouwers voor kleurrijk volksfeest: “We hebben Deinze op de kaart gezet als stoetenstad”
  Deinze

  Canteclaer­stoet lokt 30.000 toeschou­wers voor kleurrijk volksfeest: “We hebben Deinze op de kaart gezet als stoeten­stad”

  De kippenstad was zondag in de ban van de haan Canteclaer. Zo’n 30.000 toeschouwers stonden al van ‘s middags langs het parcours om de kleurrijke parade van reuzen, figuranten, praalwagens, muzikanten en dieren te spotten. Stoetenbouwer Karen Steyaert, die de 25ste Stoet van Canteclaer voor haar rekening nam, is tevreden. “Een echte Deinzenaar zou toch minstens één keer moeten meelopen.” Hieronder enkele sfeerbeelden.
 2. Livia zorgt voor viergeslacht in Deinze
  Astene/Deinze

  Livia zorgt voor vierge­slacht in Deinze

  Met de geboorte van Livia Voet is Deinze een vrouwelijk viergeslacht rijker. Op vrijdag 22 april werden Karel Voet (35) en Britt Vorst (33) de trotse ouders van hun eerste kindje. Karel werkt als Red Bull communication manager bij Jet Import en Britt is actief als bedrijfsjuriste bij Transuniverse Forwarding. Het koppel woont in Astene. Grootmoeder Jeannette Holman (63), eveneens woonachtig in Astene, en overgrootmoeder Jeanne Holman (87) uit het Nederlandse Waddinxveen maken het rijtje compleet.