Symbolisch: burgemeester Jan Vermeulen en zijn collega's mochten de vlaggen al doen wapperen aan het nieuwe stadsgebouw.
Volledig scherm
PREMIUM
Symbolisch: burgemeester Jan Vermeulen en zijn collega's mochten de vlaggen al doen wapperen aan het nieuwe stadsgebouw. © Joeri Seymortier

Stad koopt oud belastingkantoor: “Droomkans die we niet mochten laten schieten”

DeinzeDe stad Deinze grijpt een droomkans en koopt het oude belastingkantoor aan de Tweebruggenlaan en Brielstraat, het gebouw met de herkenbare groene daken waar nu nog het vredegerecht huist. Volgend jaar komt het gebouw vrij, en dat geeft de stad een pak kansen. “Als we zien wat daar allemaal mogelijk is, is het gebouw eigenlijk nu al te klein”, zegt burgemeester Jan Vermeulen. Ontdek hier wat er met het gebouw kan gebeuren.

  1. Bootracers Xavier (59) en Jeroen (33) wonnen al EK en zetten nu hun sport in de kijker tijdens teamdag: “In deze sport moet je soms MacGyver zijn”
    Deinze/Vinderhoute

    Bootracers Xavier (59) en Jeroen (33) wonnen al EK en zetten nu hun sport in de kijker tijdens teamdag: “In deze sport moet je soms MacGyver zijn”

    Xavier Derille uit Deinze en Jeroen Haverbeke uit Vinderhoute vormen samen het Puma Racing Team. Het duo won in oktober vorig jaar het Europees kampioenschap offshore voor motorboten en eind juni nemen ze deel aan het WK in Oostende. Om hun sport wat meer bekendheid te geven organiseren ze op zaterdag 28 mei een teamdag in Deinze. “Het belangrijkste in deze sport? Uitvaren zonder te crashen”, klinkt het.