In basisschool De Kleurenplaneet is er vanaf 1 september geen voor- en naschoolse opvang meer.
Volledig scherm
In basisschool De Kleurenplaneet is er vanaf 1 september geen voor- en naschoolse opvang meer. © Anthony Statius

Stad herbekijkt beslissing om kinderopvang in Leieparel en De Kleurenplaneet te schrappen: “We gaan in overleg met de scholen en de ouders”

DeinzeDe beslissing om de voor- en naschoolse opvang in de basisscholen De Kleurenplaneet en Leieparel in het centrum van Deinze te verhuizen naar De Brieltuin wordt herbekeken. Dit meldde burgemeester Jan Vermeulen (CD&V) nadat de oppositiepartijen in naam van de scholen en de ouders hun ongenoegen uitten op de gemeenteraad. “Ik hoop dat men de beslissing terugdraait, of we gaan op zoek naar een privéinitiatief voor onze kinderopvang”, zegt directrice Tessa De Lepeleere van De Kleurenplaneet.

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 1. “Een Chinese vaas van 39.400 euro... een dure paraplubak”: Peter (64) en zoon Natan (34), veilingmeesters uit ‘Eenmaal Andermaal’, klappen uit de biecht
  PREMIUM

  “Een Chinese vaas van 39.400 euro... een dure paraplubak”: Peter (64) en zoon Natan (34), veiling­mees­ters uit ‘Eenmaal Andermaal’, klappen uit de biecht

  “Sinds we op tv komen, staat onze telefoon roodgloeiend.” Niet alleen Axel Daeseleire en Jacques Vermeire kennen intussen veilinghuis Loeckx in de Gentse binnenstad op hun duimpje. Bij Peter (64) en zoon Natan Loeckx (34) gaan jaarlijks een kleine 2.000 unieke objecten onder de hamer. Een verhelderend gesprek over rijke Chinezen, de voordelen van beleggen in antiek, en hun bijzonderste ontdekkingen. “Een man wou een kleurrijk schilderij naar het containerpark doen. Wist hij veel wie de schilder was...”
  Gent