Deinze: het in opbouw zijnde cc Leietheater. Een nodige investering, maar ook wel met een duur prijskaartje.
Volledig scherm
Deinze: het in opbouw zijnde cc Leietheater. Een nodige investering, maar ook wel met een duur prijskaartje. © Anthony Statius

Stad Deinze opgelicht met vervalste factuur in bouwdossier cc Leietheater

De stad Deinze is het slachtoffer geworden van oplichting door derden. Voor de bouw van het toekomstig cultureel centrum Leietheater werd een valse factuur van 376.274,45 euro betaald aan een criminele organisatie. De feiten dateren van het voorjaar en het parket is met een gerechtelijk onderzoek bezig. “We hebben er alle vertrouwen in dat we ons geld gaan terugzien. De bouw van het Leietheater komt door het dossier niet in het gedrang”, zegt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V).

22 reacties

 • J. VAN SCHUERBEECK

  2 jaar geleden
  Deze bedragen zijn niet de moeite om eens goed na te kijken. Loopt het mis dan zal de burger er wel voor opdraaien.
 • Elke De Vleeschouwer

  3 jaar geleden
  Euhmnnn.... Worden die facturen niet goedgekeurd door het schepencollege?? Werkelijk competente mensen die daar werken... Dit is nu toch schering en inslag... Een factuur van boven 300.000 betalen zonder controle va' de gegevens.... Slim gasten! 
 • sonja kokkelenberg

  3 jaar geleden
  Wij zullen wel betalen ,maar als wij iets vragen kan het niet pffff
 • Geert Simoens

  5 jaar geleden
  De fout toewijzen aan 'informatica' is een gekende en vooral goedkope uitleg voor (waarschijnlijk) menselijk falen. Te betalen facturen, zeker met gemeenschapsgeld van dergelijke omvang, moeten een grondige controle vooraf ondergaan door de interne diensten en niet zomaar 'automatisch' verwerkt kunnen worden. Dit fraude-fenomeen is trouwens reeds lang gekend om hierop extra toe te zien en niet zomaar toe te schrijven aan tekortkomingen in informatica-systemen.
 • delcroix jean-pierre

  5 jaar geleden
  Politieke stunt.