Deinze: het in opbouw zijnde cc Leietheater. Een nodige investering, maar ook wel met een duur prijskaartje.
Volledig scherm
Deinze: het in opbouw zijnde cc Leietheater. Een nodige investering, maar ook wel met een duur prijskaartje. © Anthony Statius

Stad Deinze opgelicht met vervalste factuur in bouwdossier cc Leietheater

De stad Deinze is het slachtoffer geworden van oplichting door derden. Voor de bouw van het toekomstig cultureel centrum Leietheater werd een valse factuur van 376.274,45 euro betaald aan een criminele organisatie. De feiten dateren van het voorjaar en het parket is met een gerechtelijk onderzoek bezig. “We hebben er alle vertrouwen in dat we ons geld gaan terugzien. De bouw van het Leietheater komt door het dossier niet in het gedrang”, zegt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V).

 1. Zware tol in WZC Sint-Vincentius, maar besmettingspiek voorbij: 16 van de 66 besmette bewoners overleden
  PREMIUM
  Deinze

  Zware tol in WZC Sint-Vincentius, maar besmetting­spiek voorbij: 16 van de 66 besmette bewoners overleden

  In woonzorgcentrum Sint-Vincentius in Deinze is de coronastorm voorlopig gaan liggen. Met hulp van drie militairen van het Belgisch leger werden deze week de cohorte-afdelingen afgebroken en alle bewoners mochten terug naar hun eigen kamer. Anderhalve maand na de eerste besmetting maakt directeur Ludo Timmermans een harde balans op. “Van de 174 bewoners geraakten 66 mensen besmet en 16 van hen zijn overleden.”
 2. Tienkamper Thomas Van der Plaetsen lanceert Warmste Brievenactie met reuzengrote krijttekening: “Schrijf een brief naar wie het moeilijk heeft”
  Deinze

  Tienkamper Thomas Van der Plaetsen lanceert Warmste Brievenac­tie met reuzengro­te krijtteke­ning: “Schrijf een brief naar wie het moeilijk heeft”

  De reuzengrote krijttekening op het Sint-Poppoplein in Deinze is een initiatief van Back on Track, de vzw van tienkamper Thomas Van der Plaetsen. Met deze tekening lanceert Thomas de Warmste Brievenactie waarbij hij iedereen oproept om een brief te schrijven naar iemand die het moeilijk heeft. “We kennen allemaal wel iemand die steun kan gebruiken”, zegt Thomas Van der Plaetsen.
 1. Spaanse douane arresteert smokkelaars na een achtervolging van maar liefst vijf uur
  Play

  Spaanse douane arresteert smokke­laars na een achtervol­ging van maar liefst vijf uur

 2. Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance
  Play

  Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance