Illustratiebeeld. Ook op de Gentse Feesten stonden vernevelaars.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. Ook op de Gentse Feesten stonden vernevelaars. © Wannes Nimmegeers

Stad Deinze huurt vernevelaars voor verkoeling op Balloonmeeting

DeinzeDe stad Deinze heeft twee vernevelaars gehuurd, die zaterdag en zondag voor verkoeling moeten zorgen op de Balloonmeeting.

 1. Lily zorgt voor viergeslacht in Deinze en Oeselgem
  Deinze/Oeselgem

  Lily zorgt voor vierge­slacht in Deinze en Oeselgem

  Met de geboorte van Lily Claeys zijn Deinze en buurdorp Oeselgem een viergeslacht rijker. Lily werd geboren op 30 juni 2022 als eerste dochter van Jeanot Claeys (29) en Kimberly Van de Steene (29) uit Oeselgem. Grootmoeder Sabine De Volder (58) en overgrootmoeder Suzanne Lambert (91) wonen allebei in Deinze. “Lily is ons eerste kindje, eerste kleinkind voor mijn mama Sabine en eerste achterkleinkind voor mijn meme Suzanne”, zegt Kimberly. “Ze werd geboren in het Sint-Vincentiusziekenhuis in Deinze. Daar werden we goed verzorgd door iedereen van de materniteit. We zijn hen enorm dankbaar.”
 2. Schepen Tine Heyse (Groen) zoekt nog een kot voor 10.000 studenten: “Toegegeven, het probleem was groter dan ik had verwacht”
  PREMIUM
  GENT

  Schepen Tine Heyse (Groen) zoekt nog een kot voor 10.000 studenten: “Toegegeven, het probleem was groter dan ik had verwacht”

  Wie nu nog een kamer zoekt voor komend academiejaar in Gent, heeft een dik probleem. De studentenhuizen puilen uit, ook in cohousing is het vechten voor een plaatsje. Tine Heyse (Groen) is schepen voor Wonen en probeert voor ruim 10.000 studenten een nieuwe thuis op verplaatsing te vinden. “Als stad zijn we maar één van de partijen die hier iets aan kunnen doen.”
 1. Postbode Dirk (57) bouwt gigantisch middeleeuws speelkasteel voor zijn kleinkinderen: “Met roerstokjes, knopen en oude handtassen kom je al ver”
  Landegem

  Postbode Dirk (57) bouwt gigantisch middel­eeuws speelkas­teel voor zijn kleinkinde­ren: “Met roerstok­jes, knopen en oude handtassen kom je al ver”

  De titel van creatiefste grootvader mag dit jaar gerust naar Dirk Viaene uit Landegem gaan. Al meer dan een jaar bouwt hij aan een middeleeuws kasteel waar zijn kleinkinderen Théo, Nova en Kato binnenkort mee kunnen spelen. “Zo’n grote poppenhuizen zijn voor de rijke mensen, dus maak ik het zelf”, zegt Dirk, die met het project begon na een zwaar arbeidsongeval.
 2. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 3. HUIZENJACHT. Petegem-aan-de-Leie, de grootste deelgemeente van Deinze: “Voor een kwalitatieve nieuwe rijwoning betaal je meer dan 300.000 euro”
  PREMIUM
  Deinze

  HUIZEN­JACHT. Petegem-aan-de-Leie, de grootste deelgemeen­te van Deinze: “Voor een kwalitatie­ve nieuwe rijwoning betaal je meer dan 300.000 euro”

  Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale vastgoedmakelaar. Deze week: Petegem-aan-de-Leie bij Deinze, een deelgemeente met drukke gewestwegen, een treinstation, uitgestrekte woonwijken, industriezones en veel sportfaciliteiten, maar zonder echte dorpskern. “Een deftige villa of ruime bungalow vind je bijna niet meer onder de 400.000 euro”, zegt Rik Schepens van Vastgoed Schepens Deinze.