Jeugdschepen Rutger De Reu, Hanne De Vos, en Nina Herpol van Doekeewa en jeugdcoördinator Laurens Meheus zijn klaar voor de viering van Doekeewa.
Volledig scherm
Jeugdschepen Rutger De Reu, Hanne De Vos, en Nina Herpol van Doekeewa en jeugdcoördinator Laurens Meheus zijn klaar voor de viering van Doekeewa. © Anthony Statius

Speelpleinwerking Doekeewa viert 32ste verjaardag met feest in Kaandelpark: “Op drukke dag bezorgen we bijna 100 kinderen dag van hun leven”

DeinzeDe stedelijke speelpleinwerking Doekewaa bezorgt al 32 jaar kinderen uit Deinze leuke vakantiedagen. Het feest voor de dertigste verjaardag werd door de coronaperiode uitgesteld en op zaterdag 2 juli staan er tal van activiteiten voor jong en oud op het programma. “De animatoren vormen een hechte vriendengroep en we zullen tal van herinneringen ophalen”, zegt hoofdanimator Hanne De Vos.

 1. Nicolas (35) geeft tips aan ouders van moeilijke slapers: “Geen van onze drie kinderen sliep door. Er waren nachten dat we zeven keer moesten opstaan”
  PREMIUM
  Deinze

  Nicolas (35) geeft tips aan ouders van moeilijke slapers: “Geen van onze drie kinderen sliep door. Er waren nachten dat we zeven keer moesten opstaan”

  Tot zeven keer opstaan om een huilende baby te troosten, voor Nicolas Duchatelet uit Deinze was het jarenlang dagelijkse kost. Zijn drie kinderen Miel (7), Olivia (6) en Rosanne (3) sliepen de eerste jaren niet door en als slaapcoach wil hij nu jonge ouders, die hunkeren naar een beetje nachtrust, helpen. “Mijn toptip? Hou de ‘wakkertijden’ van je kinderen in de gaten.”
 2. 8 tips voor een verkoelende wandeling in Meetjesland en streek rond Deinze: van grootste bos van Oost-Vlaanderen tot het leven van Luc De Vos
  PREMIUM
  Meetjesland/Deinze

  8 tips voor een verkoelen­de wandeling in Meetjes­land en streek rond Deinze: van grootste bos van Oost-Vlaanderen tot het leven van Luc De Vos

  Nu de hittegolf officieel van start is gegaan, zoeken we allemaal op alle mogelijke manieren verkoeling. Dat kan bijvoorbeeld door een wandeling, en dan liefst nog in een bos waar veel schaduw te vinden is. Ook in het Meetjesland en de streek rond Deinze zijn er mooie pareltjes die je met de wandelschoenen kan ontdekken. Wij zetten alvast acht tips op een rijtje waar je in het noordwesten van Oost-Vlaanderen je hart kan ophalen, en brengen je onder andere naar Sint-Laureins, Evergem, Deinze, Zelzate, Aalter en Lievegem. Ontdek het hier en laat je inspireren.