Lennerd Carrein (30) is de eerste die met een 'telescoopje' zijn rijbewijs haalt.
Volledig scherm
Lennerd Carrein (30) is de eerste die met een 'telescoopje' zijn rijbewijs haalt. © Wannes Nimmegeers

Slechtziende Lennerd Carrein (30) is eerste die met ‘telescoopje’ op bril rijbewijs haalt: “Examinator was geïnteresseerd in mijn verhaal, maar ik kreeg geen voorkeursbehandeling”

DeinzeLennerd Carrein (30) uit Deinze is de eerste Belg die met een bioptic zijn rijbewijs heeft kunnen halen. De man, waarvan het zicht beperkt is tot 30 procent, heeft door een soort telescoopje op een speciale bril goed zicht op wat er op de weg gebeurt. “Ik ben vooral opgelucht. Ik dacht dat één of andere instantie plots zou zeggen dat ik toch niet in staat blijk om te rijden.”

 1. Schepen Tine Heyse (Groen) zoekt nog een kot voor 10.000 studenten: “Toegegeven, het probleem was groter dan ik had verwacht”
  PREMIUM
  GENT

  Schepen Tine Heyse (Groen) zoekt nog een kot voor 10.000 studenten: “Toegegeven, het probleem was groter dan ik had verwacht”

  Wie nu nog een kamer zoekt voor komend academiejaar in Gent, heeft een dik probleem. De studentenhuizen puilen uit, ook in cohousing is het vechten voor een plaatsje. Tine Heyse (Groen) is schepen voor Wonen en probeert voor ruim 10.000 studenten een nieuwe thuis op verplaatsing te vinden. “Als stad zijn we maar één van de partijen die hier iets aan kunnen doen.”
 2. Van ‘Minx’ tot ‘Schitt’s Creek’: met deze hilarische series vult u de leegte die ‘Friends' nalaat, weer op
  TV
  3

  Van ‘Minx’ tot ‘Schitt’s Creek’: met deze hilarische series vult u de leegte die ‘Friends' nalaat, weer op

  ‘Oh… my… God!’ Vanaf één oktober zwiert Netflix ‘Friends’ van z’n platform en het ziet er niet naar uit dat de twee zomaar ‘on a break’ gaan. Maar niet getreurd, want wij hebben enkele waardige vervangers voor u opgesomd om de pijn van deze natuurlijke streamingcyclus te verzachten. Al zult u wel moeten pivoteren tussen de verschillende streamingzenders om uw lachspieren te bedienen. Van het klokkenspelgevoelige ‘Minx’ op Streamz tot het opbeurende ‘Schitt’s Creek’ op VRT MAX.