Je kan de QR-code scannen achteraan de combi.
Volledig scherm
Je kan de QR-code scannen achteraan de combi. © Anthony Statius

Scan QR-code op combi... en ontdek tips om inbrekers te slim af te zijn

DeinzeDe politie van Deinze wil het aantal inbraken aanpakken. “We sporen met een nieuwe campagne alle inwoners aan om de QR-code op onze interventievoertuigen te scannen en zo gratis een aantal diefstalpreventietips te weten te komen.”

 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. Stijgend aantal besmettingen bij kinderen in Deinze: twee scholen en tiental opvanglocaties dicht
  PREMIUM
  Deinze

  Stijgend aantal besmettin­gen bij kinderen in Deinze: twee scholen en tiental opvangloca­ties dicht

  De vierde coronagolf is steeds meer voelbaar in het lager onderwijs en de kinderopvang in Deinze. Basisschool De Veerboot in Astene moest al de deuren sluiten en woensdag volgt basisschool Sint-Gerolf in Merendree. Ondertussen zijn er ook al vier kinderopvanglocaties volledig of deels gesloten, alsook vijf onthaalouders. “Onze diensten worden overspoeld door een tsunami van telefoons en mails van ouders”, zegt schepen van Onderwijs en Kinderopvang Trees Van Hove (CD&V).