Balloonmeeting Deinze 2022.
Volledig scherm
PREMIUM
Balloonmeeting Deinze 2022. © Arne Blomme

Ruim 30 ballonnen lokken 25.000 toeschouwers op balloonmeeting in Deinze: “Door de hitte moeten we meer stoken om te kunnen opstijgen”

DeinzeDe 36ste balloonmeeting, waarvan de tweede in Deinze, was opnieuw een gigantisch succes. Door de hittemaatregelen konden minder mensen meevaren, maar dat belette het publiek niet om massaal naar de brielpoortparking af te zakken. 

 1. 450.000 euro boete voor bouwheer en projectontwikkelaar na bouwovertreding op site Driespoort Shopping
  Deinze

  450.000 euro boete voor bouwheer en projectont­wik­ke­laar na bouwover­tre­ding op site Driespoort Shopping

  De buren van Driespoort Shopping Deinze, waaronder zakenman Patrick Piens, halen deels hun slag thuis. Het Hof van Cassatie veroordeelde bouwheer Hendrik De Keukeleire en projectontwikkelaar De Kortrijkse Toren tot een boete van respectievelijk 150.000 en 300.000 euro wegens een bouwovertreding op de site van Driespoort Shopping. Over de eventuele afbraak van het shoppingcenter werd nog niets beslist.
 2. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 3. Riolering leren aanleggen kan nu ook met een VR-bril: minister Ben Weyts test VRiool-app in VTI Deinze
  Deinze/Eeklo/Wetteren/Merelbeke

  Riolering leren aanleggen kan nu ook met een VR-bril: minister Ben Weyts test VRi­ool-app in VTI Deinze

  Een huisriolering leren aanleggen met een VR-bril, dat is geen verre toekomstmuziek meer. Vier Oost-Vlaamse bouwscholen ontwikkelden samen de app VRiool waarmee de leerlingen onder andere kunnen oefenen hoe ze de juiste rioolbuizen moeten aansluiten op een regenwaterput. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) mocht donderdag zelf de VR-bril opzetten en kreeg in VTI Deinze uitleg van enkele leerlingen en leerkrachten. “Dit is geen game, maar wel een efficiënte training", zegt leerkracht Bert Neirynck.