Schepen Trees van Hove, Jean-Marie Vanduyfhuys (Rotary Deinze), Rune Boaghaert (Erasmus Deinze), Robin Rombaut (Leiepoort campus Sint- Vincentius), Jan Supierz (VTI Deinze), Peter De Roo (voorzitter Rotary Deinze) en Koen Dhont (Rotary Deinze).
Volledig scherm
Schepen Trees van Hove, Jean-Marie Vanduyfhuys (Rotary Deinze), Rune Boaghaert (Erasmus Deinze), Robin Rombaut (Leiepoort campus Sint- Vincentius), Jan Supierz (VTI Deinze), Peter De Roo (voorzitter Rotary Deinze) en Koen Dhont (Rotary Deinze). © rv

Rotary Club Deinze bekroont toekomstige wetenschappers en technici

DeinzeDe serviceclub Rotary Club Deinze heeft traditiegetrouw enkele leerlingen bekroond met de Rotary Club Deinze Award. Met deze prijs bekronen zij de inzet van enkele beloftevolle wetenschappers en technici. 

 1. Zulte pakt energiecrisis aan: straatverlichting uit op weeknachten, verwarming omlaag, en extra steun voor wie het financieel moeilijk heeft
  PREMIUM
  Zulte

  Zulte pakt energiecri­sis aan: straatver­lich­ting uit op weeknach­ten, verwarming omlaag, en extra steun voor wie het financieel moeilijk heeft

  De gemeente Zulte neemt maatregelen om de energiecrisis te lijf te gaan. De openbare verlichting zal op weeknachten gedoofd worden. De thermostaat in de gemeentegebouwen gaat ook omlaag. Er komt een informatiecampagne met besparingstips voor de inwoners en mensen in financiële moeilijkheden kunnen terecht bij het Sociaal Huis voor steun.
 1. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.