De vensterluiken aan het oude rusthuis.
Volledig scherm
De vensterluiken aan het oude rusthuis. © Anthony Statius

Rode vensterluiken rusthuis Karel Picqué blijven behouden

De herkenbare rode vensterluiken aan het oude rusthuis in de Karel Picquélaan blijven behouden. In het ontwerp voor de herbestemming van het gebouw waren de luikjes niet voorzien, maar op vraag van gemeenteraadslid Bart Vermaercke (N-VA) worden ze nu wel in het ontwerp opgenomen.

 1. Buurtbewoners ongerust over bouwplannen DVC Heilig Hart: “Bachte moet Bachte blijven. We willen niet dat onze wijk een instelling wordt”
  PREMIUM
  Bachte-Maria-Leerne

  Buurtbewo­ners ongerust over bouwplan­nen DVC Heilig Hart: “Bachte moet Bachte blijven. We willen niet dat onze wijk een instelling wordt”

  Het dienstverleningscentrum Heilig Hart heeft bouwplannen in Bachte-Maria-Leerne (Deinze). De zorgvoorziening voor kinderen en volwassenen met een beperking wil wooneenheden voor 60 kinderen en een stedelijke kinderopvang bouwen op de hoek van de Peperstraat en de Leernsesteenweg (N466). Ook met een leegstaand huis en een groot perceel grond in de Dulakkerweg heeft het DVC plannen. Maar dat is niet naar de zin van vele buurtbewoners.
 2. Het is weer Black Friday: deze 7 lokale winkels in het Meetjesland en Deinze zijn een bezoekje waard
  PREMIUM
  Deinze/Meetjesland

  Het is weer Black Friday: deze 7 lokale winkels in het Meetjes­land en Deinze zijn een bezoekje waard

  Vrijdag is het Black Friday, heel wat grote ketens geven enorme kortingen op hun collecties. Het loont zeker de moeite om ook eens langs te gaan bij kleinere boetiekjes. Enkele lokale winkels lanceren verschillende deals tijdens Black Friday. Andere zaken maken van de gelegenheid gebruik om overconsumptie aan te kaarten en organiseren een alternatieve actie. Van ‘Amuse Toi’ in Lievegem tot ‘Optiek Lammerant’ in Deinze: wij lijsten zeven lokale winkels op in het Meetjesland en Deinze waar je ook tijdens Black Friday kan rekenen op een persoonlijke service.