Penne alla vodka.
Volledig scherm
PREMIUM
Penne alla vodka. © Anthony Statius

RESTOTIP. Dochy Smaakboetiek in Petegem-aan-de-Leie: “Dagverse Italiaanse en Aziatische afhaalgerechten”

DeinzeOmdat we niet altijd zin hebben om te koken en een restaurantbezoek niet altijd in de agenda past, zoeken we onze heil in een afhaaltraiteur. We bestellen enkele gerechten bij Dochy Smaakboetiek in de Centrumlaan in Petegem-aan-de-Leie, dat in het voorjaar de deuren opende. Ideaal om te delen, lezen we op de website, en dus nodigen we nog twee koppels uit. Even benieuwd als wij dat waren?

  1. INTERVIEW. Pieter Vanderheyden (53), toekomstig burgemeester van de rijkste gemeente van Vlaanderen: “Echte problemen kennen we hier niet, het zijn meer luxeproblemen”
    PREMIUM
    Sint-Martens-Latem

    INTERVIEW. Pieter Vanderhey­den (53), toekomstig burgemees­ter van de rijkste gemeente van Vlaanderen: “Echte problemen kennen we hier niet, het zijn meer luxeproble­men”

    Eén keer per jaar draait hij als DJ Pieter plaatjes op de kermis, maar als politicus zet hij zich al 21 jaar in voor het welzijn van zijn dorpsgenoten. En net als zijn twee voorgangers komt hij uit de Vlerick Business School. Pieter Vanderheyden (53) wordt straks burgemeester van Sint-Martens-Latem, de gemeente met het hoogste gemiddelde inkomen van het land. “Je hoort vaak zeggen dat politici te veel betaald worden, maar ik kan u verzekeren dat ik financieel serieus moet inleveren. Ik doe dit uit liefde voor mijn dorp, niet voor het geld.”