Vera en Hugues de Breyne in hun nieuwe zaak Vosselaere Put in Bachte-Maria-Leerne.
Volledig scherm
Vera en Hugues de Breyne in hun nieuwe zaak Vosselaere Put in Bachte-Maria-Leerne. © Anthony Statius

Restaurant Vosselaere Put opent de deuren aan oude Leiemeander

Bachte-Maria-LeerneMet Vosselaere Put heeft Deinze er vanaf zaterdag een nieuw restaurant bij. Zaakvoerder Hugues de Breyne en zijn vrouw Vera, bekend van onder andere Café Theatre in Gent, openen hiermee hun vijfde zaak in de regio. “Later leggen we achter het terras nog een ligweide en een zomerbar aan de Leie aan”, zegt Hugues.

 1. Minister Diependaele en schepen Souguir over het Gravensteen: “Het grootste gevaar is dat we door continu protest gewoon niks meer zouden doen, want dat is makkelijker”
  PREMIUM
  Gent

  Minister Diependae­le en schepen Souguir over het Graven­steen: “Het grootste gevaar is dat we door continu protest gewoon niks meer zouden doen, want dat is makkelij­ker”

  Twee jaar lang al wordt er in Gent gebakkeleid over het Gravensteen, en hoe we dat toegankelijk moeten maken. Actiegroepen protesteren tegen elk voorstel, maar veel alternatieven voor het geplande paviljoen en de lifttoren naast de donjon zijn er niet. Minister Diependaele probeerde de partijen in Gent op één lijn te krijgen, schepen Souguir zette een inspraakronde op poten, maar het oorspronkelijk plan blijft behouden. Kon dat hele proces nu echt niet anders?
 2. Stad Deinze opgelicht met vervalste factuur in bouwdossier cc Leietheater

  Oplichters maken stad Deinze 376.274 euro armer in bouwdos­sier

  De stad Deinze is het slachtoffer geworden van oplichting door derden. Voor de bouw van het toekomstig cultureel centrum Leietheater werd een valse factuur van 376.274,45 euro betaald aan een criminele organisatie. De feiten dateren van het voorjaar en het parket is met een gerechtelijk onderzoek bezig. “We hebben er alle vertrouwen in dat we ons geld gaan terugzien. De bouw van het Leietheater komt door het dossier niet in het gedrang”, zegt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V).