Isabelle Deboel van Au Bain Marie.
Volledig scherm
PREMIUM
Isabelle Deboel van Au Bain Marie. © Anthony Statius

RECENSIE: gastronomie in de huiskamer met Au Bain Marie

Een gastronomisch etentje in je eigen living, waarom niet? Als we niet op restaurant mogen, dan halen we het restaurant gewoon in huis. Wij gingen zaterdag een etentje voor twee afhalen bij restaurant Au Bain Marie in Astene (Deinze). Lees hier meer over onze restaurantrecensies.

 1. Familie Cocquyt opent nieuwe hoevewinkel: “Toeristen zijn welkom voor een sapje van eigen kweek met zicht op de boomgaard”
  Meigem/Deinze

  Familie Cocquyt opent nieuwe hoevewin­kel: “Toeristen zijn welkom voor een sapje van eigen kweek met zicht op de boomgaard”

  Fruit en sapjes van eigen kweek of groenten, aardappelen maar ook yoghurt, kaas en ijscrème van de lokale boer; dit alles en meer vind je in de nieuwe hoevewinkel van Fruitbedrijf Cocquyt in Meigem. Zaakvoerders Jonas (37) en Sofie (40) zetten er met een terras en een bezoekersruimte nog meer in op het lokaal toerisme. “Kersen zijn er pas vanaf volgende week woensdag, maar het is al de moeite om eens langs te komen”, klinkt het.
 2. Bekende Deinse cateraar geeft Grand Café Driespoort tweede leven
  PREMIUM
  Deinze

  Bekende Deinse cateraar geeft Grand Café Driespoort tweede leven

  Grand Café Driespoort, de horecazaak in het shoppingpark langs de Gaversesteenweg, heropent binnenkort de deuren. Nadat de familie Boterdaele de handdoek in de ring gooide, werden er met Bart Basselier (44) en Niki Claes (39) van het bekende Deinse cateringbedrijf Very Food Catering nieuwe uitbaters gevonden. “In Grand Café kan je terecht voor klassieke Belgische gerechten met een moderne twist”, zegt Bart.
 1. Deinze wil ‘storende gebouwen’ uit het landschap halen: “Met een Ruimtefonds geven we grond terug aan natuur- of landbouwgebied”
  PREMIUM
  Deinze

  Deinze wil ‘storende gebouwen’ uit het landschap halen: “Met een Ruimte­fonds geven we grond terug aan natuur- of landbouwge­bied”

  Als eerste stad in Vlaanderen richt Deinze een Ruimtefonds op met als doel meer open ruimte te creëren. “Dit jaar voorzien we 250.000 euro waarmee we gebouwen, die het landschap verstoren, kunnen kopen, afbreken om daarna de grond terug te geven aan de natuur of de landbouw”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Bart Van Thuyne (CD&V).