Zuster Maria.
Volledig scherm
PREMIUM
Zuster Maria. © rv

PORTRET Laatste van de Zusters Maricolen van Deinze overleden: “Borstkanker overwonnen en corona kunnen vermijden, maar val werd zuster Maria fataal”

Deinze/AdegemZuster Maria, de laatste van Zusters Maricolen van Deinze, is overleden. Hiermee is het laatste gezicht van de congregatie die meer dan een eeuw haar stempel drukte op het gemeenschapsleven in de regio verdwenen. “We dachten dat Maria 100 jaar zou worden, maar na een ongelukkige val is ze plots overleden”, zegt Geert Ballegeer van woonzorgcentrum Sint-Jozef, waar de laatste zuster verbleef. Ze werd 89.

 1. Veel tijd in de zomervakantie? Huur eens... een grote LEGO-set: “Pak goedkoper én het neemt minder plaats in”
  PREMIUM
  Astene/Deinze

  Veel tijd in de zomervakan­tie? Huur eens... een grote LEGO-set: “Pak goedkoper én het neemt minder plaats in”

  Veel LEGO-fanaten dromen ervan om de Millennium Falcon van Star Wars of het Harry Potter-kasteel te bouwen, maar deze gigantische sets zijn peperduur en eenmaal gebouwd, nemen ze nogal veel plaats in. Jean Ryckebosch (43) uit Astene (Deinze) heeft de ideale oplossing. Met Brickmonster verhuurt hij de sets voor een prikje. “Het grootste plezier beleef je toch aan het bouwen zelf", zegt Jean.
 2. Gottemse Schutters mikken op grotere weideschieting: “Dit jaar met publiek en iedereen mag proberen kleiduifschieten”
  PREMIUM
  Gottem/Deinze

  Gottemse Schutters mikken op grotere weideschie­ting: “Dit jaar met publiek en iedereen mag proberen kleiduif­schie­ten”

  De Gottemse Schutters laten deze zomer opnieuw de sportwapens spreken. Na een geslaagde eerste weideschieting met 700 deelnemers vorig jaar, zullen in het weekend van zaterdag 11 en zondag 12 september opnieuw duizenden kleiduiven over de vlasvelden van Gottem (Deinze) vliegen. “We verhuizen naar een grotere weide van 60.000 vierkante meter en het aantal schietstanden is meer dan verdubbeld.”