Denise De Boever met haar eigen blindengeleidehond en een lading dopjes (archiefbeeld uit 2016).
Volledig scherm
PREMIUM
Denise De Boever met haar eigen blindengeleidehond en een lading dopjes (archiefbeeld uit 2016). © Anthony Statius

PORTRET. Dame van de miljoenen dopjes Denise De Boever overleden: “Haar inzet voor slechtzienden was bewonderenswaardig”

DeinzeDenise De Boever, de vrouw uit Deinze die miljoenen plastic dopjes inzamelde voor het Belgisch Centrum voor Geleidehonden, is overleden. Ze was zelf slechtziend, maar dat belette haar niet om zich meer dan vijftien jaar in te zetten voor haar lotgenoten. Ze kreeg zelfs Google zover om de zoekfunctie aan te passen aan mensen met een visuele beperking. Zaterdag verloor Denise de strijd tegen kanker. Ze werd 68 jaar.

 1. Paardenfestival in De Brielmeersen
  Deinze

  Paardenfes­ti­val in De Brielmeer­sen

  Paardenliefhebbers moeten op zondag 2 oktober in recreatiedomein De Brielmeersen in Deinze zijn. Samen met de stad Deinze, Pakov en Il Mondo organiseert de provincie Oost-Vlaanderen een groot paardenfestival. Van 9 tot 15 uur is er de provinciale prijskamp trekpaarden met als hoogtepunten de Grote Prijs Stad Deinze en de Grote Prijs provincie Oost-Vlaanderen waarbij je ook de oud-kampioenen kan bewonderen. Deze prijskamp wordt afgesloten met de traditionele parade door de fokkers. Voor de kinderen is er van 14 tot 17 uur animatie, waaronder ritjes met paarden en pony’s, paarden verzorgen, huifkarritten en een springkasteel. Wie met de auto komt, parkeert het best op de parking Brielpoort of op de parking van KMSK Deinze. De parking bij de jachthaven is op 2 oktober gereserveerd voor de deelnemers aan de prijskamp.
 1. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
 2. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.