zwaailichten politie nacht combi politiecombi
Volledig scherm
zwaailichten politie nacht combi politiecombi © Shutterstock

Politie meldt twee verkeersongevallen met lichtgekwetsten op zaterdag

Deinze/ZulteHet voorbije weekend waren er twee verkeersongevallen met lichamelijk letsel plaatsgevonden in de politiezone Deinze-Zulte-Lievegem.

 1. Leerlingen Het Leerbos beschilderen ruilkast voor de buurt
  Deinze

  Leerlingen Het Leerbos beschilde­ren ruilkast voor de buurt

  De leerlingen van basisschool Het Leerbos in Deinze lieten hun creativiteit de vrije loop om de buurt meer samen te brengen. Op vraag van het woonzorgcentrum Sint-Vincentius beschilderde ze een ruilkast die aan dienstencentrum De Bosrank staat. “Met deze kast willen we meer interactie tussen de buurtbewoners, de bezoekers van De Bosrank, de rusthuisbewoners en de leerlingen van onze school bekomen”, zegt Anne-Marieke Goossens van Het Leerbos. “Op dit moment kan je er stekjes van planten ruilen, maar later kunnen dit ook cd’s, boeken of andere materialen. Het is echter niet de bedoeling dat mensen er hun afval in steken.”
 2. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.
 1. Politie Aalter en Maldegem gaan fusioneren: “Neen, dit is geen voorbode van een gemeentefusie”
  PREMIUM
  Aalter/Maldegem

  Politie Aalter en Maldegem gaan fusioneren: “Neen, dit is geen voorbode van een gemeentefu­sie”

  De politie van Aalter en Maldegem willen binnen een jaar, tegen 1 juli 2023, fusioneren en als één grote politiezone verder werken. Goed voor een korps met 130 medewerkers. De burgemeesters zeggen stellig dat de politiefusie geen voorbode is van een gemeentefusie. “Ook al hebben we geen glazen bol om in de verre toekomst te kijken”, klinkt het wel veelzeggend.