Het toekomstige lokaal van Djemba.
Volledig scherm
PREMIUM
Het toekomstige lokaal van Djemba. © rv

Plannen Djemba-lokaal klaar: “Werken starten in september”

Bachte-Maria-LeerneDe plannen voor het nieuwe lokaal van de jeugdbeweging Djemba zijn klaar. Het gebouw komt aan de andere kant van site de Gavergans in Bachte-Maria-Leerne (Deinze), waar Djemba momenteel een lokaal deelt met de Koninklijke en Graaflijke Handbooggilde Sint-Sebastiaan de ‘Eendracht van Ooidonk’. Het definitieve ontwerp ligt ter goedkeuring voor op de gemeenteraad van donderdag 27 januari. 

 1. Van Ohne tot Tarra: Met deze 8 winkels in Oost-Vlaanderen hou jij de maand mei plasticvrij
  PREMIUM
  Oost-Vlaanderen

  Van Ohne tot Tarra: Met deze 8 winkels in Oost-Vlaanderen hou jij de maand mei plastic­vrij

  Mei Plasticvrij is een campagne waarbij je wordt aangespoord om heel de maand mei zo weinig mogelijk plastic en ander afval te verzamelen. Door je eigen afvalberg te verkleinen draag je je steentje bij aan het milieu. Om je extra te motiveren zochten wij 9 leuke zaken in Oost-Vlaanderen voor je op die zich bewust zijn van de afvalproblematiek. Van Ohne in Aalst tot Tarra in Dendermonde: Met deze 10 winkels in Oost-Vlaanderen hou jij de maand mei plasticvrij.
 2. Zo VeloVeilig is Deinze: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente
  deinze

  Zo VeloVeilig is Deinze: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente

  De inwoners van Deinze hebben 165 gevaarlijke fietspunten aangeduid op de VeloVeilig-kaart. Dat blijkt uit het grootste fietsonderzoek ooit van Vlaanderen dat HLN gehouden heeft. Die gevaarlijke punten werden gebundeld op een gedetailleerde kaart, waarmee we andere fietsers waarschuwen en de overheid laten weten waar er nog werk aan de winkel is. Ontdek hier het volledige rapport en alle onveilige situaties in uw regio.